Τι θα συζητηθεί στο 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης;

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Ασφάλιση και το αναπτυξιακό άλμα που αυτές θα προκαλέσουν, προετοιμάζεται η διεξαγωγή στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2022 του 3oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, του κορυφαίου γεγονότος της χρονιάς για τον κλάδο.

Το φετινό συνέδριο επιδιώκει να καταγράψει τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου πυλώνα ασφάλισης και τη σημασία της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.

 

• Κλαδική μελέτη Ι.Ο.Β.Ε. για την επαγγελματική ασφάλιση. Παρουσίαση και ανάλυση συμπερασμάτων.
• Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου Τ.Ε.Α. από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με μεταρρυθμιστική χροιά. Η Τεχνική Βοήθεια της E.I.O.P.A., η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα επόμενα βήματα αναπτυξιακής διαδικασίας του θεσμού.

• Νέες εισαγωγές Τ.Ε.Α. στον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης με αιχμή τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
• Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον 1ο Πυλώνα: Το Τ.Ε.Κ.Α., η νέα Αρχή Ελέγχου του Ασφαλιστικού Συστήματος και οι αναμενόμενες παράπλευρες ωφέλειες στην επαγγελματική ασφάλιση.

• Νέο απαιτητικό επενδυτικό περιβάλλον και εφαρμογή ΕSG κριτηρίων στις επενδυτικές στρατηγικές των Επαγγελματικών Ταμείων.
• Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο: Διαστάσεις και Προοπτικές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*