Κινήσεις ασφαλιστικών για να προστατέψει ο κόσμος τη κατοικία του

Επιτακτική παραμένει η ανάγκη ασφάλισης της περιουσίας και ειδικότερα – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – της κατοικίας, όπως αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΑΕΕ για τον κλάδο.

του Βάιου Κρόκου

Σχεδόν 1 εκατ. είναι οι ασφαλισμένες κατοικίες στη χώρα, το 30% αυτών μέσω bancassurance  – ενυπόθηκα δάνεια στις περισσότερες περιπτώσεις όπως έχει επισημανθεί από ανθρώπους της αγοράς.

Οι προσδοκίες από τη πρόσφατη ΔΕΘ για ανακοίνωση κινήτρων (φοροαπαλλαγές σε καλύψεις έναντι φυσικών καταστροφών) τελικά δε μετουσιώθηκαν στη πράξη, ωστόσοι αρκετοί παράγοντες του ασφαλιστικού κλάδου και άλλοι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συντηρούν το σενάριο αυτό για το προσεχές μέλλον…Αυτό αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες, η αγορά όμως έχει μάθει να κρατά “μικρό καλάθι” σε εξαγγελίες…

Την ίδια ώρα, εταιρείες της αγοράς δεν μένουν με “σταυρωμένα τα χέρια”, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προωθούν ακόμη πιο έντονα προγράμματα του κλάδου Περιουσίας με πρώτο μέλημα τη κατοικία.

Οι τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Εύβοια, όπως επίσης και ο πολύ πρόσφατος σεισμός στη Κρήτη καταδεικνύουν όλο και πιο έντονα τη κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι ασφαλιστικές βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες με πρωτοβουλίες στήριξης και άμεση εξυπηρέτηση σε διαδικασίες, αποζημίωσεις κλπ. Στόχος βέβαια θα πρέπει να είναι να ασφαλιστούν όλο και περισσότεροι.

Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι και η κίνηση της Eurolife FFH να παρέχει κίνητρα ώστε να υπάρξουν νέα συμβόλαια και ακόμα περισσότερα σπίτια με ασφαλιστική κάλυψη: Προσφέρει 4 μήνες δωρέαν στα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας για συμβόλαια με έναρξη από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ανεξαρτήτως συχνότητας πληρωμής, για το πρώτο έτος του συμβολαίου.

Στο ίδιο πνεύμα, υπενθυμίζεται για παράδειγμα, η NP Ασφαλιστική παρέχει επιπλέον έκπτωση 15% επί του τιμολογίου της για όλες τις νέες ασφαλίσεις σε δικό της πακέτο ασφάλισης κατοικίας που διαθέτει, με μηδενικές απαλλαγές, σύμφωνα με πρόσφατη επίσης ανακοίνωση.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, όχι μόνο προκρίνουν λύσεις ώστε να είναι καλυμμένες όλο και περισσότερες κατοικίες, αλλά μπορούν να δώσουν και συνδυαστικές καλύψεις με καλύτερες τιμές (cross – selling) με άλλα σημαντικά επίσης ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Το ερώτημα είναι πόσες εταιρείες θα ακολουθήσουν και πόσοι πολίτες θα ασφαλιστούν εν τέλει. Το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα νέα γύρω από την ασφάλιση κατοικίας…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*