Στα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα επενδύει η Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την εξαγορά του 100% των μετοχών της Bright Box HK (με έδρα το Χονγκ-Κονγκ) ανακοίνωσε η Zurich Insurance,  σε ένα deal που στοχεύει να ενισχύσει το προφίλ του ελβετικού ασφαλιστικού ομίλου στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τα διασυνδεδεμένα ΙΧ και την ανάλυση δεδομένων που προκύπτουν από εφαρμογές τηλεματικής.  Το τίμημα της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό.

Η Bright Box που ιδρύθηκε το 2012 έχει θυγατρικές στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Παρέχει λύσεις τηλεματικής που συνδέουν τους οδηγούς με τα οχήματά τους και τα οχήματα με τα δίκτυα των αντιπροσωπειών ΙΧ και των κατασκευαστών αυθεντικού εξοπλισμού (original equipment manufacturers-OEMs).

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές που ανοίγει η Bright Box ώστε να βελτιώσουμε τα προϊόντα που προσφέρουμε στους οδηγούς αυτοκινήτων και τις εταιρείες που στηρίζουν τις ανάγκες τους”, δήλωσε ο Giovanni Giuliani, επικεφαλής Στρατηγικής, Καινοτομίας και Ανάπτυξης Εργασιών της Zurich Insurance. “Διευρύνοντας τις ικανότητές μας στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας περισσσότερο εξατομικευμένες λύσεις, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την γενικότερη στρατηγική μας”, πρόσθεσε.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της Zurich, η οποία διαθέτει διεθνούς εμβέλειας brand και μπορεί να πρωτοπορήσει στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ασφάλισης ΙΧ”, σημείωσε ο Ken Belotsky, εκτελεστικός πρόεδρος και συν-ιδρυτής της Bright Box.

H  Bright Box έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τους κορυφαίους OEMs και εκατοντάδες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων διεθνών,  προσφέροντας πλήρη γκάμα τεχνολογιών για διασυνδεδεμένα ΙΧ όπως πλατφόρμες συστημάτων πληροφορικής στο cloud, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και για το Διαδίκτυο,  τις σχετικές συσκευές καθώς και τους τρόπους συνδεσιμότητας μεταξύ όλων αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*