Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» της ασφάλισης

Τη λίστα με την «χρυσή πεντάδα» των ασφαλιστικών εταιρειών καταγράφει το Marketing91 που καταγράφει τις τάσεις της αγοράς σε μια σειρά από κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Για τη σύνταξη της εν λόγω λίστας, αξιολογήθηκαν μια σειρά παραγόντων, ποσοτικών και ποιοτικών μεταβλητών που αφορούν μεταξύ άλλων το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούν οι ασφαλιστικές, την οικονομική του δραστηριότητα και αποτελέσματα καθώς και στα συμβόλαιά τους.

Αναλυτικά οι εταιρείες:

  1. «Βασίλισσα» της ασφαλιστικής αγοράς στέφεται η AXA με πωλήσεις που αγγίζουν τα 100 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Απασχολεί 157.000 άτομα με πελατειακή βάση που ανέρχεται περίπου στα 102.000.000.
  2. Δεύτερη τη τάξει έρχεται η Zurich Insurance Group, με δυναμική παρουσία σε 170 και πλέον χώρες και έσοδα 60 δις ευρώ ετησίως. Η ασφαλιστική δημιουργήθηκε το έτος 1872 και σιγά – σιγά εξελίχθηκε σε κολοσσό.
  3. Η China Life Insurance είναι η ασφαλιστική που από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική παγκοσμίως, όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση . Το όνομά της φιγουράρει επί 16 συναπτά έτη στον κατάλογο των «500 ισχυροτέρων παγκοσμίως» του Fortune και απασχολεί  175.000 και πλέον εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.
  4. Η Berkshire Hathaway, εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Warren Βuffet και δραστηριοποιείτο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πλέον έχει μετατραπεί σε κολοσσό με πολλούς κλάδους δραστηριότητας και με έμφαση στην (αντ)ασφάλιση. Στις θυγατρικές της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Dairy Queen, Geico, J. Heinz Company κ.ά.
  5. Την πεντάδα συμπληρώνει η Prudential plc, κορυφαίο «παίκτη» στην αγορά ασφαλίσεων. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως χρησιμοποιώντας τα brand names “ Jackson National Life Insurance Co”, “Prudential Corporation Asia” και “M & G Investments”. Το έτος 2017 κατέγραψε έσοδα 53 δισ. δολαρίων και απασχολεί περί τους 50.000 εργαζομένους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*