Ανακατατάξεις με… άρωμα γυναίκας στην Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Άρωμα γυναίκας έχουν οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ελβετικής ασφαλιστικής Zurich Insurance: Λίγες ημέρες πριν, παραιτήθηκε αιφνίδια η υπεύθυνη για τις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), Amanda Blanc, μόλις οκτώ μήνες αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα. Οι λόγοι της παραίτησής της δεν ανακοινώθηκαν, αλλά οι….κακές γλώσσες λένε ότι συγκρούστηκε με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Mario Greco. Αυτό σημαίνει ότι η κ. Blanc χάνει αυτόματα και την προεδρία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Βρετανίας (ΑΒΙ), που κατείχε εκ της θέσεώς της στην Zurich.

Διάδοχος της κ. Blanc θα είναι η Alison Martin, μέχρι πρότινος υπεύθυνη για την πολιτική ανάληψης κινδύνων του ομίλου (Group Chief Risk Officer). Όπως δήλωσε ο κ. Greco, «Η Alison είναι το κατάλληλο άτομο για τον ρόλο. Είναι μια ηγέτης με ενθουσιασμό, η οποία συνδυάζει την βαθιά τεχνογνωσία με το σωστό μείγμα πελατοκεντρισμού, διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και εμπειρίας σε θέματα πωλήσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας στην περιοχή».

Η κ. Martin προσελήφθη στη Zurich Insurance τον Οκτώβριο του 2017, μετά από 14 χρόνια σταδιοδρομίας στη Swiss Re. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του κλάδου Ζωής και Υγείας διεθνώς. Κατά τη θητεία της ως Chief Risk Officer, ενίσχυσε τη διαχείριση κινδύνων σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της Zurich Insurance σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των κινδύνων που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ασφαλιστικής βιομηχανίας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*