Η ΑΟΝ εξαγοράζει την κορυφαία Stroz Friedberg

της Ελενας Ερμείδου

Την Stroz Friedberg, την εταιρεία ασφάλειας cyber κινδύνων που συνεργάστηκε με την Yahoo, Sony και άλλες εταιρείες, όταν είχαν παραβιαστεί από τους κυβερνοεγκληματίες του χώρου εξαγοράζει η ΑΟΝ Risk Solutions.

Το deal ανακοινώθηκε και από τις δύο εταιρείες, ωστόσο καμία δεν αποκάλυψε  τις λεπτομέρειες και τους όρους της συμφωνίας. Σύμφωνα με τις από κοινού τους ανακοινώσεις η συμφωνία πρόκειται να κλείσει εντός 30 ημερών.

Η ασφάλεια του κυβερνοχώρος (Cyber) βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των οργανισμών και επιχειρήσεων, καθώς τα χτυπήματα συνεχίζονται με αυξητικούς ρυθμούς.

Πρόκειται για έναν αναδυόμενο κίνδυνο –πρόκληση για τους ασφαλιστές και τους μεσίτες, μία και  επιφυλάσσει πλειάδα επιχειρηματικών ευκαιριών και σημαντικές προοπτικές αύξηση τζίρου και κερδοφορίας.

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ το 2015 δαπάνησαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Insurance Information Institute. Μέσα δε στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020 οι δαπάνες αυτές θα εκτοξευτούν στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*