Στην τελική ευθεία το deal ΑΤΕ Ασφαλιστική-ERGO

 

 

 

Στην ευθεία για την υπογραφή του βρίσκεται για άλλη μια φορά το deal για την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τράπεζα Πειραιώς στην Ergo Ασφαλιστική.

 

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην τράπεζα, οι δύο πλευρές έκλεισαν και τον τελευταίο κύκλο επαναπροσδιορισμού των αποτιμήσεων σε ότι αφορά τα assets της ΑΤΕ Ασφαλιστική, έχοντας συμφωνήσει στις σχετικές αξίες.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, παρά τις όποιες καθυστερήσεις καταγράφηκαν για την υπογραφή της συμφωνίας λόγω της εμπλοκής που υπήρξε με τη θυγατρική της ασφαλιστικής εκτός συνόρων και τις περιπέτειες τις οποίες βίωσε η οικονομία και κατά συνέπεια και η ασφαλιστική αγορά λόγω της ύφεσης και των μνημονίων, το τελικό τίμημα δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση μα αυτό το οποίο είχε αρχικά συμφωνηθεί και που ήταν λίγο πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ.

 

Όπως σημειώνεται, οι αναβολές που υπήρξαν στο να κλείσει το deal αποδίδονται, πέραν των προαναφερόμενων, τόσο στην επιβολή των capital controls που επηρέασε τη διαχείριση των αποθεματικών, όσο όμως και στην εφαρμογή του Solvency II, που υποχρέωσε τις δύο πλευρές να ρυθμίσουν και μια σειρά νομικών ζητημάτων.

 

Πλέον, όλα δείχνουν ότι άλλη εμπλοκή δεν θα υπάρξει και ότι μέσα στον Ιούνιο θα πέσουν και οι τελικές υπόγραφες, που θα ορίσουν ως νέο μέτοχο της ΑΤΕ Ασφαλιστική την Ergo Ασφαλιστική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*