Μ. Γκολφινοπούλου: Κίνδυνοι και ευκαιρίες από την εξέλιξη της τεχνολογίας

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέο ρίσκο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε επίπεδο υπηρεσιών-προϊόντων και γεωγραφικά. Στους ανερχόμενους κινδύνους και τους τρόπους αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης τους στη σύγχρονη οικονομία αναφέρθηκε η κα Μ. Γκολφινοπούλου, Head of Client Engagement, Risk Champion της AIG σε πρόσφατο συνέδριο.

Αναλύοντας τη θεματική ενότητα «Managing the emerging risks in the contemporary business environment: the role of the insurance market», η κα Γκολφινοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνολογία, εξηγώντας πώς μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία και την εξέλιξη μιας επιχείρησης, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις ασφαλιστικές λύσεις που προσφέρει η AIG, μέσω των προγραμμάτων της.

Όπως ανέφερε: «Αναμφίβολα, οι νέες τάσεις στην αγορά σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές μεταβολές, μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια «τεχνολογική επανάσταση», που δημιουργεί αναδυόμενους κινδύνους όσο και ευκαιρίες. Η ασφαλιστική αγορά οφείλει να προσφέρει βέλτιστες επιλογές, με σκοπό να περιορίσει τους επερχόμενους κινδύνους και να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν και να επεκταθούν σε νέες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, η AIG επιδιώκει να διαχειρίζεται τους κινδύνους από κοινού με τους ασφαλισμένους της. Για να επιτευχθεί αυτό, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία, δημιουργούμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και προσφέρουμε «πέρα από ασφάλιση» υπηρεσίες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*