Το ΕΕΑ καινοτομεί και δίνει πρωτοποριακά κίνητρα στα μέλη του να συνεργαστούν

[starbox]

Με κοσμοσυρροή που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των ασφαλιστών αλλά και των άλλων κλάδων του Επιμελητηρίου, αλλά και δεσμεύσεις από την πολιτεία για την αξιοποίηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας όπου παρουσιάστηκε το ειδικό πρόγραμμα «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (COINs)» το οποίο ενισχύει με υψηλή χρηματοδότηση επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Αθήνας που θα συνεργαστούν με κοινό όφελος. Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης διαμεσολαβητές και άλλοι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη δράση.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ανάγκη της χώρας για αναπτυξιακό σχέδιο, ενώ εξήρε τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην παραγωγή πλούτου. Παρότρυνε τους παρευρισκόμενους για ανάπτυξη : σε καινοτομία, οργάνωση, μάρκετινγκ, και τολμηρές αποφάσεις για επιχειρηματικές δράσεις. Ακόμα, μίλησε για σχέδιο και όραμα ανάπτυξης του ΕΕΑ δημιουργώντας προοπτικές για την συνέχεια του Επιμελητηρίου κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Αντώνης Παπαδεράκης έδωσε σαφές στίγμα για τον ρόλο αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση των Επιμελητηρίων. Ανάφερε στους παρευρισκόμενους ότι το πρόγραμμα που παρουσιάζεται δείχνει την δυνατότητα των Επιμελητηρίων να παίζουν ρόλο στην αγορά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» ενώ αναφερόμενος αμιγώς στον επιμελητηριακό θεσμό είπε πώς « βρισκόμαστε στην αφετηρία επανασχεδιασμού, οργάνωσης και αναβάθμισης του πλαισίου δράσης των Επιμελητηρίων».

Στόχος του έργου το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας, είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων του Δήμου της Αθήνας, με την εισαγωγή καινοτομιών και την δημιουργία πέντε (5) συνεργατικών σχηματισμών (clusters) σε παραδοσιακούς κλάδους (χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισιτισμός, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπαίδευση), οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με 50.000 € έκαστος, για δράσεις που αφορούν τη σύσταση και αρχική λειτουργία τους, όπως π.χ. συμβουλευτικές, νομικές, φοροτεχνικές υπηρεσίες, λειτουργικά έξοδα, κ.ά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το ΕΕΑ και αφορά τους διαμεσολαβητές και τους άλλους κλάδους του επιμελητηρίου που είναι: το χονδρεμπόριο, το λιανεμπόριο, τα φροντιστήρια (ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης) και η εστίαση. Στόχος των αρμοδίων είναι μέσω του προγράμματος να κινητροδοτηθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις των προαναφερόμενων κλάδων και να προχωρήσουν στην δημιουργία clusters που και την επιχειρηματική αυτονομία επιτρέπουν και την δημιουργία κοινων υποδομών ευνοούν και οικονομίες κλίμακος διασφαλίζουν στους μετέχοντες σε αυτά και το μέγεθος μιας μεγαλύτερης επιχειρηματικής οντότητας τους προσφέρουν προς όφελος της ανάπτυξής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*