back to top
14.9 C
Athens
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ στο Ηρώδειο, από τη Συμφωνική της Βαρσοβίας, με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει για ακόμη μία φορά τον Πολιτισμό, αλλά και τον συνάνθρωπο.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, το Ε.Ε.Α. συνδιοργανώνει, για δεύτερη φορά, μία μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο «ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ», μέρος των εσόδων της οποίας θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

- Advertisement -

Στη συναυλία με την Κορυφαία Παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας και περισσότερους από 200 συντελεστές επί σκηνής θα παρουσιαστούν κορυφαία αριστουργήματα του μουσικού Κλασικισμού, τα πλέον εμβληματικά έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart.

Τα διάσημα, διεθνώς αναγνωρισμένα έργα, Requiem και Κοντσέρτο για Πιάνο Νο. 20, θα διευθύνει ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier.

- Advertisement -

Tα αριστουργηματικά έργα του W.A. Mozart θα ερμηνεύσει η κορυφαία σε παγκόσμια κατάταξη, ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας και θα συμπράξει με τους Έλληνες σολίστ: Σοπράνο (υψίφωνος) Έλενα Κελεσίδη,  Μezzo Σοπράνο (μεσόφωνος) Νεφέλη Κωτσέλη, Τενόρος Γιάννης Καλύβας, Βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς.

Συμμετέχουν οι Xορωδίες της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

To παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό στο κοινό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του “τραγικού” και του “θείου” της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό.

Σε μια εμφάνιση-έκπληξη η Νεανική Χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συμπράξει με την Ορχήστρα για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης βραβεύτηκε το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart.

Η συναυλία, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ναυτιλίας που εορτάζεται εντός του μήνα Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Ναυτιλιακού και Τουριστικού Επιμελητηρίου & της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

Η συναυλία θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Προπώληση: viva.gr  

https://www.more.com/music/offer/amadeus-mozart-requiem-to-tragiko-kai-to-theio/ 

Έναν χρόνο πριν, στις 25/9/2022, το Ε.Ε.Α. συνδιοργάνωσε την επίσης μεγαλειώδη συναυλία, με τίτλο «Η καρδιά του Chopin χτυπά στο Ηρώδειο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού στις 28 Φεβρουαρίου

Το Ε.Ε.Α. κοντά σε δομές και ιδρύματα και αυτά τα Χριστούγεννα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, και φέτος τα Χριστούγεννα, στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αγάπης και της στήριξης στον συνάνθρωπο.

ΕΕΑ: Δράσεις για τον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στο ακόλουθο βίντεο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει σχετικά με τις παρεμβάσεις - δράσεις του Ε.Ε.Α.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

HDI Global: Τα ετήσια αποτελέσματα υπογραμμίζουν, διαχρονικά, την αξιοπιστία της

Η HDI Global SE, ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2024, με ανάπτυξη τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη. Κύριοι παράγοντες

GenAI και τραπεζικός κλάδος: Προκλήσεις και ευκαιρίες

«GenAI και τραπεζικός κλάδος: προκλήσεις και ευκαιρίες» ήταν το κεντρικό θέμα του πολύ ενδιαφέροντος Panel I που πραγματοποιήθηκε

Διπλή διάκριση για την CNP Cyprus & Logicom Solutions

Η CNP Cyprus και η Logicom Solutions ανακοινώνουν με υπερηφάνεια τη διάκρισή τους στα Digital Finance Awards 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

Κοινοπραξία αποκτά μια κορυφαία πλατφόρμα ασφαλίσεων ζωής

Ένα κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει τις Allianz, BlackRock και T&D Holdings θα αποκτήσει την ιδιοκτησία της Viridium Group (Viridium)

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 31/3 έως 4/4

Κατά την περίοδο 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, θα καταβληθούν 76.800.171 ευρώ σε 120.756 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων

Ανοδος 5,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 5,3% σε ετήσια βάση εμφανίζεται η ασφαλιστική παραγωγή τον Ιανουάριο, καθώς ανήλθε στα 499,26 εκατ. ευρώ

Στην ψηφιακή εποχή, ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αναβαθμίζεται

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, όπου οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές και προσβάσιμες με ένα κλικ και οι online συναλλαγές γίνονται ολοένα και πιο εύκολες