back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025

Η τέχνη ως οδηγός για τη σύγχρονη κοινωνία

Ο Όμιλος Eurolife ERB, αποτελώντας πλέον σταθερό υποστηρικτή των υψηλού επιπέδου δράσεων πολιτισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης τα τελευταία 4 χρόνια, στηρίζει χορηγικά τη νέα έκθεση με τίτλο «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν». Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο του Μουσείου μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες: 1. Πυρήνες της κοινωνίας, 2. Ασχολίες, Τέχνες & Τεχνικές, 3. Μια Ματιά στην  Κοινωνική Ζωή, 4. Κοινωνική Ιεραρχία, 5. Πίστεις και Δοξασίες.

Η συγκεκριμένη χορηγία της Eurolife ERB εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει ο Όμιλος και το οποίο αποτελεί ένα σύστημα δράσεων που αναπτύσσονται με βάση μια κεντρική φιλοσοφία: τη στήριξη ουσιαστικών πρωτοβουλιών που δημιουργούν προστιθέμενη αξία σε βάθος χρόνου για το παιδί, την οικογένεια και την κοινωνία συνολικά.

- Advertisement -

Οι δράσεις του Μουσείου που υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife ERB έχουν ως στόχο την εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού και ειδικότερα των παιδιών. Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις γονείς και παιδιά καλλιεργούν την αισθητική και τις γνώσεις τους, διεγείρουν την φαντασία και την κριτική τους σκέψη και βελτιώνουν τις γνωστικές και δημιουργικές ικανότητές τους. Παράλληλα, τα παιδιά παρακινούνται στην μάθηση, την έρευνα και την εποικοδομητική περιέργεια, με την ενίσχυση της συμβολικής επικοινωνίας μέσα από εικόνες και σύμβολα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται η δεσμοί και η επικοινωνία μέσα στην ίδια την οικογένεια.

Η τρέχουσα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τον επισκέπτη να εξερευνήσει μέσα στο χρόνο και την ιστορία την εξέλιξη της τέχνης παράλληλα με την εξέλιξη της ζωής, μέσα από το αφαιρετικό και μινιμαλιστικό πρίσμα των κυκλαδίτικων ειδωλίων. Ένα πλήθος ιστοριών της καθημερινής ζωής 5000 χρόνια πριν αποκαλύπτεται με τον πιο άμεσο τρόπο, δημιουργώντας ένα παράθυρο στο παρελθόν και συνδέοντας το με το ίδιο το παρόν. Με δεδομένο ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν τεκμήρια γραφής της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, η έκθεση επιχειρεί να «αναγνώσει» με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την  Πρώιμη Εποχή του Χαλκού μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού. Τα 191 εκθέματα προέρχονται από την συλλογή του ίδιου του Μουσείου, από τα Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Σύρου και Πάρου, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και από το Μουσείο Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

- Advertisement -

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στην Κάσο ο 6ος παιδικός σταθμός που εγκαινιάζει η Eurolife FFH

Το πλάνο υλοποίησης συνολικά 12 σταθμών σε συνεργασία με τη HOPEgenesis έχει διανύσει επιτυχώς το μισό της διαδρομής του

Η Eurolife FFH στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 3ο Cycladic Kids Festival του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εταιρεία προσκάλεσε τα παιδιά να λάβουν μέρος στο εργαστήριο μεταξοτυπίας και να δημιουργήσουν με θέμα: «Αξία έχει… να προστατεύουμε όσα αγαπάμε!»

Η ισχύς της συλλογικότητας στο επίκεντρο του 1oυ Sofos Insurance Summit

Με το σύνθημα «Embrace Collaboration», το συνέδριο ανέδειξε για τη διαμεσολάβηση ένα μέλλον βασισμένο στην ανθρώπινη επαφή, χωρίς φόβο για την τεχνολογία

H Eurolife αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υποστήριξης ζημιών αυτοκινήτου

Σκοπός της εταιρείας, να βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε πελάτες και συνεργάτες, με ταχύτητα, διαφάνεια και σαφήνεια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όλα όσα ανέδειξε το 3ο Business & Accounting Conference της ΠΑΕΛΟ

Το συνέδριο αποτέλεσε κορυφαίο σημείο διαλόγου μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς

100 χρόνια ΕΕΑ – Μια μεγάλη βραδιά ελληνικής παράδοσης στο Περιστέρι, με την υπογραφή του Γιάννη Ρούσση

Μια γιορτή για όλους, μια συνάντηση γενεών, μια βραδιά που ενώνει τον πολιτισμό με την ιστορία του ελληνικού επιχειρείν

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στήριξε ως χορηγός την ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Η εταιρεία ενίσχυσε έμπρακτα μια πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνω από 100 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αναμένονται στην 7η Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο

Όλα όσα ανέδειξε το 3ο Business & Accounting Conference της ΠΑΕΛΟ

Το συνέδριο αποτέλεσε κορυφαίο σημείο διαλόγου μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και στελεχών της αγοράς

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ υιοθετεί την Κάρμεν και στηρίζει τον ΕΣΠΙ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ στέλνει δυνατό μήνυμα αγάπης και σεβασμού προς όλα τα ζωντανά πλάσματα

Στην Κάσο ο 6ος παιδικός σταθμός που εγκαινιάζει η Eurolife FFH

Το πλάνο υλοποίησης συνολικά 12 σταθμών σε συνεργασία με τη HOPEgenesis έχει διανύσει επιτυχώς το μισό της διαδρομής του

100 χρόνια ΕΕΑ – Μια μεγάλη βραδιά ελληνικής παράδοσης στο Περιστέρι, με την υπογραφή του Γιάννη Ρούσση

Μια γιορτή για όλους, μια συνάντηση γενεών, μια βραδιά που ενώνει τον πολιτισμό με την ιστορία του ελληνικού επιχειρείν