MyHealth app: Τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για την υγεία

Κάθε πολίτης αποκτά πρόσβαση στα ιατρικά και υγειονομικά του δεδομένα μέσα από την εφαρμογή MyHealth, η οποία παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο, του προσωπικού φακέλου υγείας του κάθε ασθενούς, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πολίτες θα μπορούν να δουν και να ελέγξουν τα δεδομένα τους στην ηλεκτρονική και άυλη συνταγογράφηση, όπως τονίστηκε  κατά την παρουσίαση της εφαρμογής από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Με ταχύτητα και ευκολία οι χρήστες θα έχουν τις εξής δυνατότητες:

  • να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους) ·
  • να λαμβάνουν στο κινητό τους ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Οι  υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται και για τα προστατευόμενα μέλη κάθε προσώπου. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και μέχρι σήμερα.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*