Η Τράπεζα της Ελλάδος κόβει τις… «ουρές»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας η οποία φέρεται να κινήθηκε επιθετικά, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος από το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Πρόνοιας -η άδεια της οποίας ανακλήθηκε- πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του Insurance World, που προσθέτουν ότι τον έκτακτο έλεγχο της εποπτικής αρχής προκάλεσε η ίδια η εταιρεία, η οποία, όπως τονίζεται, επεδίωξε τη μεταφορά δια της μεθόδου των «ουρών» ενός πολύ μεγάλου τμήματος του χαρτοφυλακίου της ανακληθείσας ασφαλιστικής εταιρείας.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, στις προθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος είναι να μην επιτρέψει αθέμιτες πρακτικές στην αγορά, πρακτικές οι οποίες οδηγούν στην απαξίωση της κεφαλαιακής επάρκειας του κλάδου και, επί της ουσίας, δημιουργούν εμπόδια στην προσπάθεια της εποπτικής αρχής να οδηγήσει την αγορά σε υγιή μονοπάτια ανάπτυξης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει και τους τακτικούς ελέγχους της, έχοντας ήδη επισκεφθεί περισσότερες από 50 ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόθεσή της είναι να ολοκληρώσει άμεσα τον πρώτο συντονισμένο έλεγχο στον κλάδο, ο οποίος επικεντρώνεται στο ενεργητικό και το παθητικό των ασφαλιστικών εταιρειών, και άρα στις πραγματικές υποχρεώσεις τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*