6,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 544.591 μοναδικά Α.Φ.Μ. από τους 5 κύκλους της Επιστρεπτέας

Στα 6,8 δισ. ευρώ ανήλθαν συνολικά οι ενισχύσεις από τους πέντε πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, με το ποσό να κατευθύνεται σε 544.591 μοναδιαίους ΑΦΜ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε του υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, για λόγους ενημέρωσης και πλήρους διαφάνειας, κοινοποιεί αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους 5 πρώτους κύκλους του χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ειδικότερα, στα στοιχεία που παρατίθενται, αποτυπώνονται αναλυτικά, ανά ΔΟΥ, το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν χορηγηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων οι οποίοι τις έλαβαν, σε κάθε κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεχωριστά, αλλά και αθροιστικά στους 5 πρώτους κύκλους.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο, μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*