Ευθεία απειλή για τους ξενοδόχους, ευκαιρία για τους ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Όχι, απλά διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται και τετραπλασιάζονται οι κυβερνοεπιθέσεις προς τα ξενοδοχεία., αναφέρει στέλεχος από την ασφαλιστική αγορά. Το digihotel μας έρχεται πιο γρήγορα από ότι αναμένονταν, και αυτό σημαίνει ότι τα χτυπήματα των χάκερς θα πολλαπλασιαστούν.

Οι μεγαλύτερες απειλές για τα ξενοδοχεία σήμερα είναι : η παραβίαση και υποκλοπή δεδομένων από μηχανήματα POS. Όσο αυξάνεται η χρήση των POS από τους πελάτες των ξενοδοχείων, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να παραβιαστούν από ένα κακόβουλο λογισμικό τα δεδομένα των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και να περάσουν τα στοιχεία υπό την κατοχή των χάκερς.

Μία ακόμα μεγάλη απειλή για τους ξενοδόχους είναι να κλαπούν τα δεδομένα των πελατών τους και τν εργαζομένων, πληροφορίες όπως ιδιωτικές δραστηριότητες, χρόνος παραμονής σε ένα κατάλυμα, απώλεια προσωπικών δεδομένων, κλοπή υλικού από ψηφιακές κάμερες ασφαλείας.

Ενας τρίτος μεγάλος κίνδυνος είναι η ολική ή μερική κατάρρευση των συστημάτων διαχείρισης των κρατήσεων όπου ο ξενοδόχος δεν μπορεί για παράδειγμα να έχει εικόνα για τα αναμενόμενα check in, check out.

Μεταξύ των μεγάλων απειλών που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι είναι και η υποβάθμιση συστημάτων υπολογιστών μέσω καταστροφής αρχείων ή και κρυπτογράφησης των αρχείων αυτών. Στόχος των χάκερς η εκταμίευσης λύτρων για την επαναφορά των αρχείων.

Οι ασφαλιστές καλούνται να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τα χαρακτηριστικά των καλύψεων των συμβολαίων όπως για παράδειγμα είναι η κάλυψη εξόδων δικαστικής έρευνας για την παραβίαση ασφάλειας πρόσβαση, χρήση συστημάτων από απομακρυσμένο τρίτο ή και από υπάλληλο μην εξουσιοδοτημένο, Τα έξοδα αποκατάστασης των δεδομένων, τα έξοδα εξωτερικών νομικών συμβούλων, τα έξοδα κοινοτικών και ρυθμιστικών κυρώσεων, τις δαπάνες εξωτερικών εμπειρογνωμόνων αλλά και πληρωμή λύτρων καθώς και απώλεια κερδών κατά την διάρκεια αποκατάστασης του συνόλου των λειτουργιών.

Τα ασφαλιστήρια πακέτα στοιχίζουν αναφέρουν κύκλοι της ξενοδοχειακής αγοράς από την άλλη πλευρά, υποστηρίζοντας ότι οι καλύψεις που παρέχονται δεν είναι αυτές που πραγματικά θέλουν. Οι ίδιοι σχολιάζουν πως αναγκάζονται να επεκτείνουν τα συμβόλαια περιουσίας για να πάρουν καλύψεις cyber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*