Κ. Φραγκογιάννης: Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στροφή προς νέες αγορές

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα Greek Exports Exports Forum & Awards, η διοργάνωση-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, που πραγματοποιεί για 9η συνεχή χρονιά, η ethosEVENTS με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων είναι ο Κ. Φραγκογιάννης Υφυπουργός Εξωτερικών στην Οικονομική Διπλωματία, ο οποίος αναφέρθηκε στους 4 πυλώνες δρατηριότητας της εξαγωγικής διπλωματίας: Oικονομική διπλωματία, υποστήριξη εξαγωγέων, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ειδικά πρότζεκτς.

“Tην τελευταία δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, στραφήκαμε στην αρχή στην ανάγκη της χώρας μας για υγειονομικό υλικό και προσπαθήσαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα σε επίπεδο επαφών και συνεργασιών στο εξωτερικό, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία. Κάναμε κάποιες αλλαγές σε αυτό το πλαίσιο. Αλλαγές στο Εnterprise Greece, μετασχηματισμό του ΟΑΕΠ και πληθώρα δράσεων για την υποστήριξη των εξαγωγέων. Για πρώτη φορά στα χέρια μας έχουμε ένα πλήρες σχέδιο με πάρα πολλές δράσεις για την υποστήριξη των εξαγωγέων και την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Μέσα από την πανδημία μπορεί κάποιος να βγει και πιο δυνατός, μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και στροφή προς νέες αγορές”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*