Καταλυτική η παρέμβαση του ΕΕΑ για τους διαμεσολαβητές

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του ΕΕΑ για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι  «πτωχεύουν» ώστε να μπορούν και αυτοί να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα και να έχουν το περιθώριο της 2η ευκαιρίας.
Ύστερα  από προτροπή του προέδρου του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Α. Λοβέρδο, ζητήθηκε και τελικά επιτεύχθηκε η εισαγωγή ειδικής διάταξης στον πτωχευτικό κώδικα σύμφωνα με την οποία προβλέφθηκε πώς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι θα προσφεύγουν στον κώδικα και θα πτωχεύουν να μην χάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. και αυτό ήταν αναγκαίο καθώς με το σημερινό καθεστώς απαιτείται για να ανανεωθεί η άδεια να προσκομίσουν και το γνωστό πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης. Συνεπώς ήταν κρίσιμιο αυτοί που πτωχεύουν να μην έχουν το εμπόδιο του πιστοποιητικού. για να ασκήσουν το επάγγελμα.
Με την παρέμβαση του ΕΕΑ επιτεύχθηκε ένα σημαντικό κέρδος καθώς πλέον  ο ασφαλιστικό διαμεσολαβητής που πτωχεύει δε χάνει το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος και της απόκτησης άδειας ασκήσεως. Ετσι και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όπως και τα φροντιστήρια που είχαν ακριβώς το ίδιο θέμα πλέον έχουν το δικαίωμα της 2ης ευκαιρίας.
Πηγή: insurance-eea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*