Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά εντός του 2020

Tην εφάπαξ καταβολή αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αφορούν κύριες συντάξεις, σε όλους τους συνταξιούχους, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής o Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους εντός του 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Μιλάμε για ένα ποσό της τάξης του 1,4 δις ευρώ, αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, που αφορά όμως και συνταξιούχους του δημόσιου».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν άλλα αιτήματα, καθώς η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες. «Η ενίσχυση με ένα εφάπαξ ποσό 1,4 δις ευρώ πρέπει να εκτιμηθεί από τους συνταξιούχους, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών. Θα ήταν άδικο για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους, για τις επόμενες γενιές» τόνισε.

«Η στόχευση και η κατανομή των πόρων δεν θα γίνει αυτή τη φορά όπως είθισται να γίνεται δηλαδή με ασύντακτες διαδικασίες, καθυστερήσεις στο σχεδιασμό και στην απορρόφηση, πελατειακά συμφέροντα. Το κυβερνητικό σχέδιο θα είναι βασισμένο στις προτάσεις και κατευθύνσεις της επιτροπής Πισσαρίδη» είπε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*