Ε.Ε.Α.: Όλα τα νεότερα για το e-commerce

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα παρουσιάσει σήμερα 20/7/2020, στις 19.00, τη μελέτη που έχει εκπονήσει για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Με δεδομένο ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην προσπάθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να γίνουν εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές, τα συμπεράσματα της μελέτης για το ηλεκτρονικό εμπόριο αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που η επερχόμενη ύφεση λόγω του κορονοϊού απειλεί όλο το επιχειρείν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης, θα παρέμβουν με τοποθετήσεις τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με στόχο να εκφράσουν τις θέσεις και της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ενώ θα προβληθεί και μήνυμα του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

Για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε στο eea.gr: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζοντας την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων που προσπαθούν να διεισδύσουν και να διακριθούν στις διεθνείς αγορές, επιτυγχάνοντας και διατηρώντας υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών τους, εκπόνησε μελέτη με αντικείμενο την εξέταση και αξιολόγηση από τεχνικο-οικονομική σκοπιά, δέσμης προτάσεων έργων, μέσω των οποίων θα ενισχύσει τις ικανότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο». Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη το Ε.Ε.Α. υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στην κατεύθυνση αυτή, όπως:

-την καινοτόμο εφαρμογή για την online Εικονική Περιήγηση Επιχειρήσεων

-δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας δωρεάν e-shop για τα μέλη του

Οι άξονες προτεραιότητας της  στρατηγικής του Ε.Ε.Α. για το ηλεκτρονικό εμπόριο-μεταξύ άλλων- είναι:

-Ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου

-Στήριξη για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό των  ΜμΕ

-Σχεδιασμός ενιαίων υποδομών για ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

-Κίνητρα και συμβουλευτική υποστήριξη

-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων

-Ενίσχυση της διασύνδεσης των μελών του Ε.Ε.Α. με επιχειρήσεις πληροφορικής

-Δημιουργία Παρατηρητηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν

Η μελέτη:

eea_meleti_e_epixeirein_

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.eea.gr/arthra-eea/to-e-e-a-parousiazi-simera-ti-meleti-gia-to-ilektroniko-epichirin-paremvenoun-o-antiproedros-tis-evropaikis-epitropis-k-margaritis-schinas-ke-o-ifipourgos-psifiakis-diakivernisis-k-giorgo/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*