Αυξήθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών τον Απρίλιο

Εν μέσω δυσμενούς περιβάλλοντος εξαιτίας της έξαρσης του covid-19, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αύξησαν τις καταθέσεις τους τον Απρίλιο κατά 52 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νέα επίσημε στοιχεία από την ΤτΕ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 172 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 5,6% από 6,1% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 191 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 205 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Απρίλιος 2020

Τον Απρίλιο του 2020, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 2,1% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.570 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 3.689 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων μειώθηκε σε 6,8% από 8,0% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 2.683 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 5.150 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2020.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*