Έρχεται ο Αη Βασίλης στην Εθνική Ασφαλιστική

Μέσα σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής τον κατάλογο των υποψηφίων επενδυτών που θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του επενδυτικού fund CVC Capital Partners και του κινεζικού ομίλου Fosun.

Οι σύμβουλοι της Εθνικής τράπεζας, Goldman Sachs και τη Morgan Stanley, θα δημοσιεύσουν επίσημη πρόσκληση για τη διαδικασία των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών με τελική προθεσμία στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση της Εθνικής έχει επιλέξει να μην απορρίψει τους άλλους υποψηφίους αφού η εταιρεία ειδικού σκοπού I3CP, και τα επενδυτικά fund Cenetrbridge και Lone Star, μπορούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να συμμαχήσουν ή να προσκολλήσουν σε κάποιον άλλο υποψήφιο.

Η οριστικοποίηση της short list αποτελεί το το αναγκαίο βήμα προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξουν τα data rooms, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές προκειμένου παράλληλα να ξεκινήσουν και οι παρουσιάσεις προς τους υποψήφιους επενδυτές, μέσω των οποίων θα δοθεί πλήρης εικόνα της οικονομικής θέσης της εταιρείας.

Από την αναλυτική πληροφόρηση που θα δοθεί μέσω των data rooms θα καθοριστεί και το ακριβές ύψος του τιμήματος που θα πληρώσουν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Οι τελικές προσφορές θα υποβληθούν με βάση τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2019, σύμφωνα με τα οποία η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώνεται στο 1,1 δις ευρώ από 804 εκατ. που ήταν στο τέλος του 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*