Χρήστος Κώνστας

Απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζει η Ισπανική Τράπεζα Santander

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Tο τραπεζικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει ραγδαία. Μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι επιστρέφουν και νέοι ισχυροί παίκτες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εγκαθίστανται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν σύγχρονα δίκτυα εξυπηρέτησης ενός διψασμένου για χρηματοδότηση και νέου τύπου τραπεζικές υπηρεσίες κοινού.

Μετά την Bank of China και την ICBC, μια μεγάλη και ιστορική –Ισπανική αυτή τη φορά- Τράπεζα πήρε την απόφαση να λειτουργήσει στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτεί τη νέα δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία της χώρας μας.

Όπως το συνηθίζει, η Santander προετοιμάζει την είσοδό της στην Ελλάδα με τη δημιουργία μιας Consumer Finance εταιρείας, ενός νέου τύπου χρηματοπιστωτικού οχήματος το οποίο πάντα χρησιμοποιεί ως «ανιχνευτή» των συνθηκών και των επενδυτικών ευκαιριών προτού επιχειρήσει τα επόμενα βήματα στην εμπορική τραπεζική μιας χώρας.

Η Santander λειτουργεί με τέτοιου είδους χρηματοοικονομικές εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ η Santander Consumer Finance είναι σήμερα η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική εταιρεία στην Ευρώπη με δραστηριότητες σε 15 χώρες.

Περισσότερα στο Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*