Υγεία και ασφάλεια στο επίκεντρο της νέας κυβέρνησης

Της Ελενας Ερμείδου

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγεία και την ασφάλεια δίνει ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε χτες βράδυ.

Στους άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία περιλαμβάνει η πρόληψη και η εξυγίανση του συστήματος.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες των δημοσίων νοσοκομείων. Τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τις προεκλογικές της δηλώσεις θα λειτουργούν με όρους επαγγελματικού μάνατζμεντ με στόχο να εξαλειφθούν οι κομματικές προσλήψεις.

Η ΝΔ υποστηρίζει τις συμπράξεις στην υγεία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την αγορά ιατρικών πράξεων για τον περιορισμό και εξορθολογισμό του κόστους.

Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, το σχέδιο της ΝΔ σύμφωνα με τις εξαγγελίες βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες στην συστηματική ενημέρωση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην δημιουργία μίας πλατφόρμας ενημέρωσης για τις συνέπειες των ανθυγιεινών επιλογών και το πώς αυτές οι επιλογές συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης για την υγεία στα σχολεία, στον σχεδιασμό τρόπων προώθησης ισορροπημένης διατροφής και άθλησης από την παιδική ηλικία.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια την νέας κυβέρνησης, μεταξύ άλλων είναι και η επαναφορά του αντικαπνιστικού νόμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*