Daniel Schreiber

Πώς η Lemonade «εκτίναξε» την αξία της: Τα σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη

H Lemonade, η πρωτοπόρος insurtech startup που εξειδικεύεται στις διαδικτυακές ασφαλίσεις κατοικιών αύξησε την αξία της έπειτα από συμφωνία που σύναψε με τη SoftBank Group, ανακοινώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία.

Παρόλο που δεν έχει αποτιμηθεί το εν λόγω deal, οικονομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η επένδυση ανεβάζει την αξία της startup σε περισσότερα από 2 δις.

Έχοντας ξεκινήσει την λειτουργία της το 2016, η Lemonade μέσω ειδικής πλατφόρμας παρείχε πληροφορίες που αφορούν χαμηλά ασφάλιστρα κατοικίας, ξεκινώντας από 5 δολάρια μηνιαίως για τους ενοικιαστές και 25 δολάρια για τους ιδιοκτήτες σπιτιών.

Ιδρύθηκε από τους Daniel Schreiber και Shai Wininger και η εταιρεία λειτουργεί σήμερα σε 22 πολιτείες των ΗΠΑ, συν την Washington.

Τον Δεκέμβριο έγινε γνωστό ότι προτίθεται να επεκταθεί και στην Ευρώπη.

Με τη νέα χρηματοδότηση στόχος είναι να διοχετευθεί για την επέκταση αυτή, ενώ ήδη έχει εγκαταστήσει την έδρα της στο Άμστερνταμ.

«Δεν αποτελεί στόχο μας η δημιουργία ενός μικρού τεχνολογικού παρόχου ή κάτι παρόμοιο, αυτό το διάστημα. Αυτό που επιθυμούμε είναι να φτιάξουμε μια κυρίαρχη και τεχνολογικά ενεργή εταιρεία ασφάλισης παγκόσμιας εμβέλειας», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Schreiber.

Με πληροφορίες από το Forbes

Διαβάστε επίσης:

«Τελείωσε η κυριαρχία των παραδοσιακών ασφαλιστικών»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*