Νικόλαος Μακρόπουλος: Όταν η λογική και η συνέπεια συναντούν την πολιτική

Ανέκαθεν το διακύβευμα στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν μεγάλο. Ιδιαίτερα, σε έναν κόσμο όπου συντελούνται πια τεκτονικές αλλαγές, το ποιος είναι πραγματικά «εφοδιασμένος» με γνώσεις και εμπειρία για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των πολιτών θα πρέπει να κρίνεται ως στοιχείο – «κλειδί». Πόσο μάλλον, σε μια εποχή των fake news και της άνθισης του λαϊκισμού σε όλα τα επίπεδα.

Η υποψηφιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Ευρώπη Ασφαλιστική», κ. Νικολάου Μακρόπουλου στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο της «Αθήνας Ψηλά» που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννη έρχεται να προσδώσει μια νέα οπτική – ίσως αυτή που θα έπρεπε να είναι πάντα.

Όπως σημείωνε σε πρόσφατο μήνυμα του ο κ. Μακρόπουλος: «Σε εκείνους που θα ρωτήσουν: «Νίκο, γιατί κατεβαίνεις; Τι έχεις να κερδίσεις;» θα απαντούσα: «Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα.». Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ».

Διαβάστε επίσης: Ο αυτοδημιούργητος ηγέτης της ασφαλιστικής αγοράς κ. Ν. Μακρόπουλος βλέπει την «Αθήνα Ψηλά»

Την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την ερχόμενη Τετάρτη 15/5 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 19:00 ο κ. Μακρόπουλος θα έχει την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος το όραμα του για την «επόμενη μέρα» της πόλης των Αθηνών.

Εκεί, με κεντρικό θέμα «Πολιτισμός στην Καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» που διοργανώνει η Ευρώπη Ασφαλιστική θα βρεθεί επίσης πληθώρα ομιλητών.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην εν λόγω υποψηφιότητα δίνει η παρουσία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αναμένεται να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην εκδήλωση, ενώ το παρόν θα δώσει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Θα συμμετέχουν επίσης κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς, όπως ο πρόεδρος του ΕΕΑ και της Mega Brokers κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Διαβάστε επίσης: Νικόλαος Μακρόπουλος: “Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για το καλό της Αθήνας”

Η επαγγελματική πορεία

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds, το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά ενώ το 1993 ίδρυσε το Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία “Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α.”. Πέντε χρόνια αργότερα, , η “Εθνική Ασφαλιστική” αναγνωρίζοντας το κύρος και τη φερεγγυότητα της “Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α.” εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο. Αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα του η επιβράβευση του ως «ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης το 2018 στο 11ο Insurance Conference.

Η ενασχόληση με τα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.

Επίσης, στο διάστημα 1994 – 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών διετέλεσε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης.

Το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε.

Η επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία όμως δεν υπήρξε τροχοπέδη για την προσωπική του ζωή καθώς ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*