Το πρόγραμμα νομικής προστασίας Επαγγελματιών της ARAG είναι η επιλογή που σας βγάζει από τα δύσκολα

Αν είστε επιχειρηματίας, βιοτέχνης, έμπορος ή ελεύθερος επαγγελματίας και θέλετε να παραμείνετε επιτυχημένος δεν χρειάζεται να σπαταλάτε άσκοπα ούτε το χρόνο σας, ούτε τα χρήματά σας.

Ειδικά για σας, υπάρχει η ARAG και σας λύνει τα χέρια. Η ασφαλιστική προστασία περιλαμβάνει:

Νομική Προστασία Αποζημίωσης

Όταν θελήσετε εσείς ή τα μέλη της οικογένειάς σας που απασχολούνται στην επιχείρησή σας, να διεκδικήσετε αποζημίωση από τον υπαίτιο τρίτο ή την ασφαλιστική του εταιρία για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που σας προκάλεσε. Αξιώσεις αποζημίωσης μπορεί να προκύψουν από ατύχημα στην επιχείρηση ή στο κατάστημα, στον δρόμο προς την εργασία και κατά την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Επίσης απαιτήσεις δημιουργούνται σε περίπτωση κλοπής, πυρός, καταστροφής μηχανών κ.λ.π.

Ποινική Νομική Προστασία

Η περίπτωση αυτή παρουσιάζει οπωσδήποτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ασφαλισμένους, γιατί καλύπτει αγορανομικές παραβάσεις, εργατικά ατυχήματα και άλλα εξ’ αμελείας αδικήματα, που εμπίπτουν στην ποινική διαδικασία. Καθημερινά υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα κατά τον χειρισμό των μηχανών στο χώρο εργασίας, στις σκάλες, στις αποθήκες κ.λ.π. Σε κάθε εργατικό ατύχημα ακολουθεί κατά κανόνα ποινική δίωξη εναντίον του υπευθύνου της επιχείρησης.

Νομική Προστασία Εργατικών Διαφορών

Αφορά τις περιπτώσεις όπου προκύπτουν διαφορές μεταξύ του ασφαλισμένου εργοδότη και των υπαλλήλων του και αναφέρονται τόσο στην διεκδίκηση όσο και την απόκρουση απαιτήσεων.

Νομική Προστασία Επαγγελματικής Στέγης

Είναι γνωστό πως οι μισθωτικές διαφορές και κυρίως εκείνες τις επαγγελματικής στέγης απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους στα δικαστήρια κάθε μέρα.
Η μίσθωση του καταστήματος, η διάρκεια της, η ανανέωση της, η χρήση του μισθωμένου χώρου, το ενοίκιο και η αναπροσαρμογή του είναι τα συνηθέστερα θέματα διαφωνίας από την οποία κινδυνεύει η άσκηση του επαγγέλματος του ενοικιαστή επαγγελματία και η επένδυσή του.

Νομική Προστασία για Διαφορές με Ασφαλιστικά Ταμεία

Όταν προκύψουν διαφορές με το ασφαλιστικό σας ταμείο για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Νομική Προστασία Νομικών Συμβουλών

Όταν χρειάζεστε την συμβουλή ενός δικηγόρου για υποθέσεις οικογενειακού, κληρονομικού και φορολογικού δικαίου ή για άλλα θέματα συναφή με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας.

Νομική Προστασία Διαφορών από Ασφαλιστήρια Συμβόλαια της Επιχείρησης

Όταν προκύψουν διαφορές με την ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει με συμβόλαια πυρός, κλοπής κλπ., την ασφαλισμένη επιχείρηση και για την δραστηριότητα, που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο.

Προσεπίκληση Ασφαλιστικής Εταιρίας Αστικής Ευθύνης με επέκταση της Απλής Επαγγελματικής Νομικής Προστασίας

Καλύπτεται η προσεπίκληση της ασφαλίζουσας τον κίνδυνο ασφαλιστικής εταιρίας στις διαφορές που θα προκύψουν από την κάλυψη αστικής ευθύνης του ασφαλισμένου μας και αφορά την ασφαλισμένη επαγγελματική δραστηριότητα του.

Ποιόν προστατεύει η ARAG;

  • Εσάς με την ιδιότητά σας σαν επιτηδευματία ή ελεύθερο επαγγελματία για την επαγγελματική δραστηριότητα, που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο.
  • Τα μέλη της οικογένειάς σας εφ” όσον απασχολούνται στην επιχείρηση.
  • Τους υπαλλήλους σας, ή εργάτες κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Για τον επιχειρηματία εκείνον που θέλει μια ολοκληρωμένη προστασία της επιχείρησής του με την κάλυψη νομικής προστασίας Ενοχικών Συμβάσεων τού παρέχεται η επιπλέον δυνατότητα να διεκδικεί αποτελεσματικά τις αξιώσεις κατά των οφειλετών του. Η ασφαλιστική προστασία περιλαμβάνει:

Νομική Προστασία για Διαφορές από Εμπορικές Συναλλαγές ή Συμβάσεις

Τις διαφορές που θα προκύψουν από τις συμβάσεις των επαγγελματιών ή επιχειρήσεων με τους πελάτες ή προμηθευτές τους στην Ελλάδα.

Όπως για παράδειγμα:

  • αξιώσεις από διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές
  • αξιώσεις από ακάλυπτες επιταγές
  • απλήρωτα τιμολόγια
  • αλληλόχρεους λογαριασμούς
  • διαφορές με τους προμηθευτές από μη έγκαιρη παράδοση αγαθών, ελαττωματική ποιότητα, υπαναχώρηση στα συμφωνηθέντα κ.ο.κ.

Εννοείται ότι η κάλυψη ισχύει για διαφορές από εμπορικές συναλλαγές, που θα προκύψουν μετά την ημερομηνία ασφάλισης και των οποίων η πράξη συναλλαγής ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της ασφάλισης.

Η κάλυψη ενοχικών συμβάσεων παρέχεται μόνο αν προϋπάρχει η απλή επαγγελματική ασφάλιση ή παρέχεται μαζί με την απλή επαγγελματική και ισχύει για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το insuranceforum.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*