Τα Lloyds απαντούν στην υπόθεση υποκλοπών Dark Overlord

της Ελενας Ερμείδου

18.000 ασφαλιστικά και νομικά έγγραφα που σχετίζονται με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο στην Ν.Υ. ερευνά το FBI. Το απόρρητο των εγγράφων αυτών παραβιάστηκε από χάκερς σύμφωνα με άρθρο των Financial Times.

Ορισμένες από τις πολιτικές ασφαλιστηρίων είχαν υπογράψει η Hiscox και τα Lloyds του Λονδίνου. Στην υπόθεση υποκλοπών εμπλέκεται  και η δικηγορική εταιρεία Blackwell Sanders Peper Martin, σήμερα αποκαλούμενη ως Husch Blackwell.

Τα έγγραφα που εκλάπησαν λέγεται ότι θα πωληθούν από τους χάκερ Dark Overlord με αντάλλαγμα bitcoin. Μάλιστα οι Dark Overlord, προσκαλούν την οργάνωση Isis, al-Qaeda  και άλλα κράτη να υποβάλλουν τις προσφορές τους διαδικτυακά.

Την περασμένη Τετάρτη κάποια από τα έγγραφα άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τα έγγραφα αυτά αφορούσαν επικοινωνίες που είχαν σχέση με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Το FBI ερευνά το γεγονός ενώ από την πλευρά του οι Dark Overlord συμπληρώνει πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και κρατούν χρόνια.

Η Hiscox και τα Lloyds δήλωσαν ότι τα συστήματα τους δεν παραβιάστηκαν. Η Hiscox επίσης γνωστοποίησε ότι γνώριζε το γεγονός από τον περασμένο Απρίλιο, όμως τα ΙΤ συστήματα της δεν επικοινωνούσαν με την Husch Blackwell.

Το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη για το κλάδο ασφαλειών στοίχισε περίπου 45 δισεκ. δολάρια με όρους του 2017 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι από το 2017, το Κέντρο Cyber Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προειδοποιήσει ότι κινδυνεύουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών δικηγορικών και ιατρικών κέντρων από τους The Dark Overlord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*