ΕΕΑ: Δικτύωση – συνένωση δυνάμεων για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Προχωρά και ενδυναμώνεται η πρωτοβουλία της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη διασύνδεση όλων των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, είχε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 συνάντηση στο Επιμελητήριο Καβάλας- μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου- με τον κ. Γιάννη Κούτρα, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Πρόεδρο του Τομέα Υπηρεσιών, Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ασφαλιστικού συνεδρίου με τίτλο «Οδηγία IDD & GDPR – Η επόμενη μέρα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση», στο οποίο ο κ. Γαβαλάκης, ήταν εισηγητής.

Αναλαμβάνοντας και υλοποιώντας την πρωτοβουλία δικτύωσης η Επιτροπή Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ στοχεύει, όπως εξήγησε ο κ. Γαβαλάκης στη διάρκεια της συνάντησης, στην επικοινωνία όλων των εκλεγμένων διαμεσολαβούντων, την ανάπτυξη δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη του επαγγέλματος αλλά και τη βέλτιστη δυνατή προώθηση προς την Πολιτεία των θεμάτων της Διαμεσολάβησης.

Με βάση το συγκεκριμένο σχεδιασμό, είχαν προηγηθεί, στις 28 Ιουνίου και στις 30 Μαΐου 2018, ανάλογες επισκέψεις και επαφές του Προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αντίστοιχα. Στην ίδια κατεύθυνση υπάρχει επίσης συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κάτι που εκφράστηκε και στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του ΕΕΘ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Στο άμεσο μέλλον θα οργανωθούν και άλλες δράσεις για το σκοπό αυτό, ενώ σχεδιάζονται και ευρύτερες περιφερειακές συνδιασκέψεις.
Η πρωτοβουλία του ΕΕΑ και της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης για δικτύωση και συνεργασία υλοποιείται πάντα και σε συνεννόηση με τα τοπικά σωματεία, οριοθετώντας ξεκάθαρα το πλαίσιο του κάθε φορέα.

Σε δήλωσή του στο site του ΕΕΑ ο κ. Γαβαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχα τη χαρά να συναντήσω τον κ. Κούτρα και να συζητήσουμε για το εγχείρημα της διασύνδεσης των εκλεγμένων συναδέλφων στα Επιμελητήρια της χώρας, το οποίο είχε πολύ θετική ανταπόκριση. Ανταλλάξαμε απόψεις για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Καβάλας, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τα επόμενα βήματα προς όφελος της Διαμεσολάβησης».

Από την πλευρά του ο κ. Κούτρας δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του ασφαλιστικού συνεδρίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, είχαμε συνάντηση με τον κ. Γαβαλάκη και συζητήσαμε για την πρωτοβουλία δικτύωσης των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ανταλλάσσοντας ιδέες για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Γνώμονας αυτής της προσπάθειας είναι η αποτύπωση των ζητημάτων του κλάδου και η προώθησή τους προς την Πολιτεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η δράση υλοποιείται πάντα παράλληλα, χωρίς εμπλοκή, στο ρόλο των σωματείων και των συλλογικών οργάνων, και στο πλαίσιο του ρόλου του επιμελητηριακού θεσμού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*