Τι είπε η EIOPA στο ετήσιο συνέδριο στην Φρανκφούρτη

της Ελενας Ερμείδου

Σε προτεραιότητα στην ατζέντα της EIOPA μπαίνει ο τρόπος που θα εποπτεύονται οι ασφαλιστικές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες στο ετήσιο συνέδριο της EIOPA στην Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος της Ευραπαϊκής Αρχής  Gabriel Bernardino.

Αναφερόμενος στο Solvency II τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα της εποπτείας σε όλη την ΕΕ. Ο ίδιος επίσης επεσήμανε πως έφτασε η ώρα να εφαρμοστούν στην πράξη όλα όσα έχουν γίνει. Συμπλήρωσε, ωστόσο ότι ακόμα ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ώστε να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές των κρατών – μελών της ΕΕ επωφελούνται της εποπτείας, καλώντας τις εθνικές εποπτικές αρχές για βελτιώσεις και πιο αποτελεσματικό πλαίσιο εποπτείας.

Αναφερόμενος στις βελτιώσεις που έγιναν από την Επιτροπή υπογράμμισε ότι ήταν σε σωστή τροχιά, όμως  δήλωσε απογοήτευση για την αναβολή του πλαισίου βελτιώσεων υπολογισμού κινδύνων μέχρι το 2020.

Η ΕΙΟPA στο πρόγραμμα της μέχρι το 2020 έχει θέσει: τον υπολογισμό των μακροπρόθεσμων εγγυήσεων, τα μακροπρόθεσμα μη ρευστά περιουσιακά στοιχεία, τις απαιτήσεις αναφοράς, την εποπτεία των εργαλείων παρακολούθησης του Solvency II, την βιωσιμότητα του Solvency II.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*