insurtech, insurer, mobile

Ποιες είναι οι κορυφαίες insurtech στον κόσμο ;

Η λίστα InsurTech 100 που κατάρτισε η FinTech Global περιλαμβάνει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν καλύτερα την τεχνολογία για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος ή για την εξοικονόμηση κόστους ή για την ενίσχυση της αποδοτικότητας στην αλυσίδα αξίας του ασφαλιστικού κλάδου.

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 

Λίστα με τις 100 κορυφαίες νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtech) δημοσίευσε η ερευνητική εταιρεία FinTech Global. Οι εταιρείες επελέγησαν από επιτροπή αναλυτών και ειδικών της αγοράς, με βασικό κριτήριο την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος ή για την εξοικονόμηση κόστους ή για την ενίσχυση της αποδοτικότητας στην αλυσίδα αξίας του ασφαλιστικού κλάδου.

«Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες γνωρίζουν ότι πρέπει να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα..Η λίστα InsurTech 100 εστιάζει σε ορισμένους από τους παρόχους ασφαλιστικών λύσεων που μπορούν να γίνουν είτε ανταγωνιστές, είτε εταίροι των εδραιωμένων ομίλων τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής της Fintech Global. Richard Sachar.

Μερικές από τις αμερικανικές insurtech που φιγουράρουν στις Insurtech 100 (που μπορείτε να δείτε εδώ: http://fintech.global/insurtech100/ ) είναι η ασφαλιστική πλατφόρμα Boost Insurance, η ψηφιακή μεσιτική Bunker (που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις), ο πάροχος data analytics για τον κλάδο περιουσίας Cape Analytics, η Carpe Data, καλιφορνέζικη εταιρεία που δημοσιεύει online αξιολογήσεις καταναλωτών για ασφαλιστικές εταιρείες, η CoverHound, πλατφόρμα online σύγκρισης προγραμμάτων γενικών ασφαλειών, η βασισμένη στο cloud πλατφόρμα Denim κ.α.

Μεταξύ των βρετανικών εταιρειών που περιλαμβάνονται στην λίστα  είναι η ασφαλιστική startup By Miles που προσφέρει ασφάλεια ΙΧ που τιμολογείται ανάλογα με τα χιλιόμετρα, η Canopy που διατάραξε τον κλάδο ασφάλισης ενοικιαζόμενων ακινήτων, η αποκλειστικά ψηφιακή μεσιτική εταιρεία Digital Risks, η νεοφυής εταιρεία ασφάλισης κατοικίας Homelyfe, οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεματικής The Floow και ThingCo και η πλατφόρμα ασφάλισης κατοικιδίων ζώων Waggel.

«Οι πιο επιτυχημένες από τις εταιρείες αυτές θα έχουν σημαντική επίδραση στην ασφαλιστική βιομηχανία. Είναι κρίσιμης σημασίας οι εδραιωμένοι «παίκτες» να γνωρίζουν ποιες καινοτόμες εταιρείες αναπτύσσουν και αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να διαταράξουν τα καθιερωμένα ασφαλιστικά μοντέλα. Πρέπει να εντοπίσουν τους μελλοντικούς ανταγωνιστές-ή συνεργάτες τους», κατέληξε ο κ. Sachar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*