Φλέγοντα θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ

«Όταν οι ασθενείς φθάσουν με τους καθετήρες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, τότε η κυβέρνηση θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί με την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», δηλώνει κορυφαίο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αναφορικά με τους ασφαλισμένους της εταιρείας και την αδιάφορη μέχρι σήμερα στάση που επιδεικνύει η κυβέρνηση για την κάλυψή τους.

Το θέμα της Ασπίς πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, προκειμένου να αποφασισθεί πώς θα αντιδράσει ο κλάδος προκειμένου να πείσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απαθή της στάση και να κινητοποιηθεί το ταχύτερο.

Ωστόσο, οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιταχύνουν τις διαδικασίες αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής και προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Δούκα Παλαιολόγου, σε μια περίοδο κρίσιμη για τον κλάδο, σε μια περίοδο που πέρα από το σοβαρό ζήτημα της Ασπίς, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες πλήρους εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς, που θα οδηγήσουν και σε νέες ανακλήσεις αδειών.

Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ενδέχεται να συζητηθεί και η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, κυρίως σε ότι αφορά την πρόθεσή της να επανεξετάσει περί τις 40 φοροαπαλλαγές, με την προοπτική κατάργησης ορισμένων εξ αυτών και απώτερο στόχο την εξασφάλιση νέων εσόδων για το δημόσιο ταμείο.

Στη λίστα των φοροαπαλλαγών δεν περιλαμβάνονται αυτές που αφορούν στην ασφαλιστική αγορά, ωστόσο οι ασφαλιστές παραμένουν σε εγρήγορση μη και υπάρξουν αλλαγές προς το χειρότερο.

Εξάλλου, όπως δηλώνουν στο IW, η κυβέρνηση όχι απλά δεν πρέπει να καταργήσει τα φορο-κίνητρα που έχει αναγνωρίζει για την ασφαλιστική αγορά, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να ανοίξει διάλογο με τις ασφαλιστικές εταιρίες για το ασφαλιστικό, καθότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου η ασφαλιστική βιομηχανία δεν είναι αποκλεισμένη από ανάλογα συστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*