Με fast track διαδικασίες οι προκαταβολές αποζημιώσεων για τις ζημιές στο Μάτι

Σε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες με διαδικασίες εξπρές έχουν ήδη δρομολογήσει την έγκριση των προκαταβολών, λαμβάνοντας υπόψιν τους την μη οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων τους καθώς και τις οικονομικές συνέπειες της καταστροφής σε εθνικό επίπεδο. Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Αττική που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές και ήταν ασφαλισμένα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και έχουν ξεκινήσει να αποζημιώνονται ξεπερνούν τα 800.

Από το βήμα του 20ου διεθνούς ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού συνεδρίου στο Costa Navarino, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κάλεσε την πολιτεία, επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων χωρών αλλά και την αδυναμία των κρατικών υποδομών και μέριμνας, να λάβει σοβαρά υπό εξέταση την υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών για σεισμούς και φυσικές καταστροφές.

Επιπρόσθετα, επέκρινε ως βαθιά αντιδημοκρατική την συμπεριφορά της πολιτείας αναφορικά με τα επαγγελματικά ταμεία, καθώς υποχρεώνει τους εργαζόμενους να ασφαλίζονται στο δημόσιο και όχι σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες (υπό την αυστηρή εποπτεία της ΤτΕ) και μπορούν να προσφέρουν συντάξεις με καλύτερους όρους , κάτι που ήδη συμβαίνει σε προηγμένες χώρες της Δύσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*