ΣΕΝΕ, Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

ΣΕΝΕ: Η Ανατ. Αττική χρειάζεται ένα οργανωμένο κρατικό νοσοκομείο

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα στη λειτουργία του, καθώς και τις δυσκολίες υγειονομικής κάλυψης της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποίησε αντιπροσωπία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ).

Όπως διαπιστώθηκε, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τόσο μεγάλες στις δομές υγείας της Ανατολικής Αττικής, που, ακόμα και μετά τις αποσπάσεις που διατάχθηκαν λόγω των φονικών πυρκαγιών, η υποστελέχωση παραμένει εμφανής. Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη ύπαρξης ενός οργανωμένου κρατικού νοσοκομείου στην περιοχή όπου διαμένουν μόνιμα χιλιάδες κάτοικοι και την περίοδο αυτή παραθερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη.

Το ΣΕΝΕ αναδεικνύει, τέλος την ένταξη των υγειονομικών σε ένα οργανωμένο σχέδιο που απαιτείται να εκπονηθεί για την περιοχή, σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η αντιπροσωπία των εργαζομένων παρέδωσε μια πρώτη δόση ειδών άμεσης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν εν μέσω θέρους, στο κέντρο αλληλεγγύης που λειτουργεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατ. Αττικής. Δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και με αιμοδοσία και συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση για τα προαναφερόμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*