Μίνι παράταση του διαγωνισμού για τις ΤοΜΥ

Περισσότερες από τις αναμενόμενες δυσκολίες συναντά η προσπάθεια στελέχωσης των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ), για τις οποίες τρέχει επαναληπτικός διαγωνισμός ένα χρόνο μετά το φιάσκο του αρχικού.

Ο τότε διαγωνισμός, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η Αριστοτέλους, κατέληξε ουσιαστικά ατελέσφορος, αφού δεν καλύφθηκαν ούτε οι μισές θέσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν γιατροί των Κέντρων Υγείας για να λειτουργήσει ένας μικρός μόνο αριθμός δομών, που σαφώς δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες.

Βλέποντας τα “σκούρα”, η πολιτική ηγεσία επαναπροκήρυξε τις θέσεις που έμειναν κενές ευελπιστώντας στους νέους γιατρούς που βγαίνουν αυτή την περίοδο από τις σχολές, ενώ προηγουμένως είχε φροντίσει να παρουσιάσει βελτιωμένη πρόταση σε ό,τι αφορά τις μηνιαίες απολαβές των γιατρών. Φαίνεται, όμως, πως ούτε τα κίνητρα αυτά είναι αρκετά για να προσελκύσουν τον απαραίτητο αριθμό γιατρών, καθώς στο παρά πέντε για τη λήξη του επαναληπτικού διαγωνισμού ανακοινώθηκε ολιγοήμερη παράταση.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν, πιο συγκεκριμένα, περιθώριο να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους έως τις 2 Ιουλίου και ώρα 13:00. Αντίστοιχα, οι αποστολή-προσκόμιση της τελικής εξατομικευμένης φόρμας υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, παρατείνεται έως και την Δευτέρα 09 Ιουλίου 2018.

Διευκρινίζεται πως το εμπρόθεσμο της ηλεκτρονικής αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο tomy.moh.gov.gr, ενώ τις ταχυδρομικής αποστολής με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης ή τον αριθμό πρωτοκόλλου. “Αποστολές με σήμανση πέραν της 9ης Ιουλίου 2018 δεν γίνονται αποδεκτές και οι αιτήσεις θεωρούνται μη υποβληθείσες” επισημαίνει ο αναπλ. υπουργός Παύλος Πολάκης.

Τα περιθώρια, πάντως, για την κυβέρνηση στενεύουν σε ό,τι αφορά τις ΤοΜΥ, για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στα προαπαιτούμενα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη την αρνητική στάση μεγάλης μερίδας ιδιωτών γιατρών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται το μέλλον της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*