Πόλεμος γιατρών-φαρμακοποιών για υπό έλλειψη φάρμακο

Τα «πυρά» ανταποδίδει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Ευθύμιο Καμπάνταη, σχετικά με τα όσα υποστήριξε για το σκεύασμα Ozempic. Για διάδοση ψευδών πληροφοριών τον κατηγορεί ο σύλλογος και επισημαίνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη του  σε όσα ισχυρίζεται τον διπλάσιο αριθμό συνταγογράφησης του φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακευτικός κλάδος νιώθει θιγμένος από τις δηλώσεις του κ. Καπάνταη, καθώς σε ειδησεογραφική εκπομπή, όπως τονίζει ο ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του  «αναφέρθηκε ψευδέστατα στους φαρμακοποιούς, κατηγορώντας τους ότι διαθέτουν ελεύθερα το σκεύασμα Ozempic χωρίς ιατρική συνταγή, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα». Ο ΠΦΣ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας ενδεχομένως ενοχλήθηκε από το Δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε ο σύλλογος στις 12 Απριλίου και ανέδειξε το πρόβλημα.  Μάλιστα, ο σύλλογος κατηγόρησε τον κ. Καπάνταη ότι επιχείρησε «να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να καλύψει συνάδελφους του, επεδίωξε να ενοχοποιήσει τον κλάδο των φαρμακοποιών, την ίδια στιγμή που αγωνιούν για τιςανεκτέλεστες συνταγές των ασφαλισμένων και εκλιπαρούν τις φαρμακαποθήκες και την παραγωγό εταιρεία για τη διάθεση μεγαλύτερων ποσοτήτων του φαρμάκου ώστε να καλύψουν τις θεραπείες των ασθενών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και που δυστυχώς έχουν διακοπεί».

Σκοπιμότητα βλέπει ο σύλλογος πίσω από τις δηλώσεις  ισχυριζόμενος ότι ο κ.  Καπάνταης επιθυμεί «να αποκρύψει το θόρυβο που δημιουργήθηκε  μετά το Δελτίο Τύπου του ΠΦΣ». Επί του θέματος ο ΠΦΣ  με νόημα υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ορισμένοι ιατροί καταστρατηγούν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνταγογραφούν ανεξέλεγκτα το συγκεκριμένο σκεύασμα όχι για τις εγκεκριμένες ενδείξεις του αλλά για τον έλεγχο του βάρους, επιρρίπτει την ευθύνη στους φαρμακοποιούς». Συνεπώς , ο ΠΦΣ κατευθύνει βολές στον κ. Καπάνταη ότι «ίσως δεν γνωρίζει ή σκοπίμως αγνοεί, ότι ενώ έχει διπλασιαστεί η συνταγογράφηση του φαρμάκου σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, δεν έχουν διπλασιαστεί οι διαβητικοί με ενδείξεις χορήγησης του φαρμάκου !».

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*