Νέα ασφαλιστική εταιρεία από το Τ.Τ και τα ΕΛΤΑ

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τα πρώτα ασφαλιστικά προϊόντα της Post Insurance Brokerage-Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε, της κοινής ασφαλιστικής εταιρείας σύστησαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 

Η υπογραφή του καταστατικού της νέας εταιρείας έγινε τη περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Τ.Τ. κ.Άγγελο Φιλιππίδη και το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Σταμάτη Μαύρο. 

Η νέα μεσιτική εταιρεία θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και η μετοχική σύνθεση προβλέπει τη συμμετοχή του Ταμιευτηριου με ποσοστό 50% + 1 μετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στα ΕΛΤΑ. Πρόεδρος της Post Insurance Brokerage θα είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Τ.Τ. κ. Αντώνης Καμινάρης, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει επιλεγεί ο κ. Γιώργος Βαρσαμής. 

Όπως τόνισαν οι διοικήσεις των δύο πλευρών κατά την υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας, «η κίνησή τους αντανακλά την πρόθεση για συνεχή διεύρυνση του πλαισίου της μέχρι σήμερα επιτυχούς τους συνεργασίας, εξυπηρετώντας παράλληλα, με τον προσφορότερο τρόπο, τα συμφέροντα της πελατείας τους και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους τους». 

Ο πρόεδρος του Τ.Τ. κ. Άγγελος Φιλιππίδης, υπογράμισε ότι, «η δημιουργία παρόμοιων εταιρικών σχημάτων βοηθούν στην μετεξέλιξη του Οργανισμού σε μία μεγάλη τράπεζα, που επεκτείνεται και διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς».
 
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Τ.Τ. κ.Μαύρος επεσήμανε ότι, με τη συμμετοχή τους στην Post Insurance Brokerage, «τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους σε ολόκληρο το δίκτυο των καταστημάτων και των πρακτορείων και ενισχύουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη για κερδοφορία και ποιότητα υπηρεσιών». 

Η «Post Insurance Brokerage – Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε.» δραστηριοποιούμενη στο χώρο των branded τραπεζοασφαλιστικών (Βankassurance) και παραδοσιακών ασφαλιστικών προϊόντων και συνεργαζόμενη με σημαντικές ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς θα παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων και πρακτορείων των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε όλη την Ελλάδα, προσβλέποντας να καθιερωθεί σταδιακά ως η νέα εναλλακτική πρόταση στον τομέα αυτό. 
Στόχος της νέας εταιρείας είναι η διείσδυση σε όλους τους τομείς της ασφάλισης, δηλαδή τόσο στις ασφαλίσεις ζωής όσο και στις γενικές ασφαλίσεις, με έμφαση σε πρώτη φάση, στην ασφάλιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. 

Η δραστηριότητα της νέας εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Καμινάρη, δεν θα περιοριστεί στην ασφάλιση των δανείων, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά και στην πώληση προϊόντων ζωής, ασφάλισης αυτοκινήτου κ.λ.π. και ήδη τα πρώτα προϊόντα αναμένονται από το Σεπτέμβριο, αφού προηγουμένως εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές. 

Ήδη πάντως έχουν επιλεγεί τα άτομα που θα εκπαιδευθούν για την προώθηση μέσα από το τραπεζικό δίκτυο και το δίκτυο των ΕΛΤΑ, των ασφαλιστικών προϊόντων. 

Ο σχεδιασμός των προϊόντων, θα ανατεθεί σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες έχουν την αναγκαία εμπειρία και τεχνογνωσία. Τα προϊόντα πάντως θα φέρουν την επωνυμία του Τ.Τ. και των ΕΛΤΑ, ενώ στόχος είναι η εξασφάλιση συνεργασιών με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς. 

Η δημιουργία μεσιτικής εταιρείας, μέσα από την οποία διοχετεύονται οι ασφαλιστικές εργασίες αποτελεί πάγια τακτική των τραπεζικών ομίλων και σε αρκετές περιπτώσεις προκρίνεται ως επιλογή, αντί της δημιουργίας θυγατρικής ασφαλιστικής εταιρείας, που δεσμεύει περισσότερα κεφάλαια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*