Ανασφάλεια σκόρπισε η ΕπΕΙΑ

Μήνες τώρα η Επ.Ε.Ι.Α. έχει «πέσει στα βαθιά» ακτινογραφώντας με μεγάλη προσοχή τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών. 
Στόχος της, όπως επανειλημμένως έχει προσδιοριστεί, ήταν μέσα από την ενδελεχή έρευνα να φτάσει σε συμπεράσματα που θα οδηγούσαν στην  πολυπόθητη εξυγίανση του κλάδου και  στο ξεκαθάρισμά του από τα προβληματικά στοιχεία.
Αυτό θα συνέδραμε δραστικά στην ολική «επανεκκίνηση» της ασφαλιστικής αγοράς,  η οποία απαλλαγμένη από τα μέχρι σήμερα «βαρίδια», τις ρετσινιές, και την κακή φήμη που έχουν σχηματίσει κάποιες  αφερέγγυες εταιρείες θα μπορούσε να ξεκινήσει μια «καθαρή» αρχή έχοντας ξεχωρίσει η ήρα από στάρι.
Και όλα αυτά, αναμένονταν από την Επ.Ε.Ι.Α..  
Εύλογα λοιπόν η προσοχή ήταν στραμμένη στην τελική απόφαση της Αρχής που μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα, θα κατέληγε σε συμπεράσματα. 
Δικαιολογημένα λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα η Επ.Ε.Ι.Α. κατάρρευσε στα μάτια των ασφαλιστικών στελεχών όταν εξέδωσε ανακοίνωση η οποία κατέπληξε από την έλλειψη διαφάνειας και καθαρότητας καθώς αντί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ελέγχων της και να ονομάσει τις εταιρείες και τα προβλήματά τους, ακολούθησε την «τυφλή» τακτική όπου όλη η αγορά μπήκε στον ίδιο «κουβά», όπου –κάποιες- εταιρείες -13 στο σύνολο-  έχουν κάποια προβλήματα… 
Εκτίμησή μας είναι ότι έγινε μια πολύ κακή κίνηση, διότι χάθηκε μια ευκαιρία για την Επ.Ε.Ι.Α. να πείσει ότι μπορεί, θέλει, δε διστάζει,  και κυρίως δεν βάζει σε βασανιστική αγωνία καταναλωτές και υγιείς ασφαλιστικές να μαδάνε τις μαργαρίτες για να βρουν στην τύχη τις αφερέγγυες εταιρείες και να προφυλαχθούν από αυτές. 
Φανταστείτε στην είσοδο ενός καταστήματος να αναγράφεται: «εντός, ανάμεσα στους υπαλλήλους μας , υπάρχει κάποιος με λοιμώδες νόσημα, μπείτε ελεύθερα, αλλά προφυλαχθείτε να μην κολλήσετε». Έτσι  έκανε και η Επ.Ε.Ι.Α. στην ασφαλιστική αγορά. Επιβεβαίωσε το λοιμώδες νόσημα, άφησε ελεύθερη την είσοδο, και προσέφερε ανασφάλεια. Στα χνάρια που άφησε το παλαιό καθεστώς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*