Ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλίστρων στον κλάδο Marine προβλέπει Aon Corp

Ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλίστρων στον κλάδο Marine προβλέπει η ετήσια έρευνα «Marine Insurance Market Outlook 2009» της Aon Corp. 
Ιδιαίτερες προκλήσεις φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι πλοιοκτήτες στις διαπραγματεύσεις τους για την ανανέωση των ασφαλιστικών συμβολαίων τους για την ερχόμενη σεζόν. 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου Marine επιδιώκουν αύξηση των ασφαλίστρων, ωστόσο, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα «Marine Insurance Market Outlook 2009» της Aon Corp. οι ενισχυμένες δυνατότητες ανάληψης κινδύνων της αγοράς θα δράσουν εξισορροπητικά.

 
Τα σχέδια των εταιριών
 
Ύστερα από μία αύξηση μέχρι και 15% των συντελεστών P&I στις αρχές του έτους διαφαίνεται η πρόθεση πολλών ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου Marine να αυξήσουν και αυτές τα ασφάλιστρά τους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να προσαρμοστούν σε μια πιθανή μείωση των εσόδων τους ως αποτέλεσμα της μειωμένης κινητικότητας στην ποντοπόρο ναυτιλία εξετάζουν αύξηση των ασφαλίστρων σε επίπεδα από 2,5% μέχρι 7,5%.
Ωστόσο, σύμφωνα με το «Marine Insurance Market Outlook 2009» η ενισχυμένη δυνατότητα ανάληψης κινδύνων φαίνεται να δρα περιοριστικά στην αύξηση των ασφαλίστρων, η κατάσταση αυτή, δε, φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. 
Ο κ. Steve Beslity, Global CEO του Aon Marine, δήλωσε: «Προς το παρόν, η οικονομική κρίση φαίνεται να έχει πολύ μικρότερες επιπτώσεις στην ασφαλιστική αγορά του κλάδου Marine από ότι στις ίδιες της ναυτιλιακές εταιρίες. Την ίδια ώρα που οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδιώκουν αύξηση των ασφαλίστρων, εξακολουθούν να προσφέρουν ανταγωνιστικούς όρους ασφάλισης όταν πρόκειται για καλά διαχειρίσιμους κινδύνους. Οι ασφαλιστικές αγορές θα προσπαθήσουν να αυξήσουν σε κάποιο βαθμό τα ασφάλιστρα λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που διανύούμε, δεν διαφαίνονται όμως δραματικές αλλαγές».
Συνεχίζοντας ο κ. Beslity  ανέφερε ότι «την περίοδο αυτή, μπορούμε να πούμε ότι η σχέση μεταξύ της ασφαλιστικής αγοράς του κλάδου Marine και των εταιρειών-πελατών της βρίσκεται σε ισορροπία. Οι μελλοντικές εξελίξεις βέβαια θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έντονη είναι τόσο η απαίτηση των ναυτιλιακών εταιρειών για μείωση δαπανών όσο και η ανάγκη των ασφαλιστικών εταιρειών να εξασφαλίσουν ικανοποιητικά έσοδα». 

 Η Aon είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός συμβούλων διαχείρισης κινδύνων, μεσιτείας ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, με βάση τα έσοδα από τοποθετήσεις. Οι σύμβουλοι του Marine Practice Group της Aon Hellas, με την τεχνογνωσία και παγκόσμια εμπειρία που διαθέτουν, προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κινδύνων και ασφάλισης σε ναυτιλιακές εταιρείες, λιμενικές εγκαταστάσεις και ναυπηγεία.

Η Aon είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός συμβούλων διαχείρισης κινδύνων, μεσιτείας ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, με βάση τα έσοδα από τοποθετήσεις. Απασχολεί περισσότερους από 37.000 υπαλλήλους, σε 500 γραφεία σε περισσότερες από 120 χώρες στον κόσμο. 

Η Aon Hellas, ελληνική θυγατρική του ομίλου, δραστηριοποιείται από το 1988 παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων και μεσιτείας ασφαλίσεων σε μεγάλες τοπικές και διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Μεταξύ των πελατών της Aon στην Ελλάδα είναι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές και διανομείς τροφίμων, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τουριστικές επιχειρήσεις, κατασκευαστικές εταιρείες, ναυπηγεία και πετρελαϊκές εταιρείες, τράπεζες, ναυτιλιακές εταιρείες, και άλλοι βιομηχανικοί και εμπορικοί οργανισμοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*