NN Hellas: Το όραμα 20ετίας, οι άμεσες αποζημιώσεις και τα νέα ρεκόρ

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, στο κέντρο του Ελληνικού Κόσμου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ετήσιο συνέδριο της NN Hellas με σύσσωμη την οικογένεια του Ομίλου.

Το insuranceworld.gr παρευρέθηκε στο συνέδριο με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη και το ρομπότ Pepper. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των πρώτων συνεργατών της NN Hellas.

Τι καταγράψαμε…

Ως οικοδέσποινα η CEO της εταιρείας, κα Φιλίππα Μιχάλη, μίλησε για το όραμα του Ομίλου την επόμενη 20ετία, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η εταιρεία -σε μία χρονιά ορόσημο- έδωσε μέρισμα στον μέτοχο της, αλλά και 650 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους πελάτες της.

“Αυτή είναι η δουλειά μας να είμαστε εκεί αυτές τις στιγμές. Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία της ΝΝ. Είμαστε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία και αυτό πρωτίστως σημαίνει ευθύνη για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε και να διαβάζουμε τις εξελίξεις. Το περιβάλλον αλλάζει και δεν είναι εύκολο πράγμα. Έχουμε γεωπολιτικές αναταράξεις, την κλιματική αλλαγή να εντείνεται συνέχεια, το δημογραφικό ως ωρολογιακή βόμβα. Έχουμε όμως και σημαντικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, θετικό επενδυτικό κλίμα, μεταρρυθμίσεις που αργά και δειλά εκτελούνται. Κάποια όμως ζητήματα παραμένουν σταθερά χαμηλά, όπως η ασφαλιστική διείσδυση, ο κόσμος γύρω μας δεν είναι ασφαλισμένος, είναι χρέος μας να επικοινωνήσουμε την αξία της ασφάλισης. Με ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής πρέπει να δούμε τον κλάδο μας στον καθρέφτη για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Όλες οι εποχές έχουν προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η πρόοδος προϋποθέτει αυτογνωσία. Γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία, και αυτά που πρέπει να δουλέψουμε ακόμη καλύτερη. 

Παίρνουμε σήμερα αποφάσεις για εκείνα πράγματα που θα καθορίσουν την πορεία μας σε 20 χρόνια από τώρα. 

Είμαστε μια ισχυρή ομάδα, έχουμε εργαλεία, μέθοδο και στρατηγική, μα πάνω απ’ όλα έχουμε αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, πίστη, αφοσίωση και όραμα. Το αποδείξαμε με τον τρόπο που κάναμε μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, το αποδεικνύουμε κάθε μέρα με τα αποτελέσματα και την εμπιστοσύνη των πελατών. Καλλιεργούμε το αύριο, σήμερα” τόνισε.

Στο βήμα ανέβηκε ο Διονύσης Νοδάρος, Chief Sales Officer της NN Hellas, ο οποίος τόνισε ότι η συνολική παραγωγή της εταιρείας για το 2023 έφτασε τα 882 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αποκλειστικά στον κλάδο Ζωής και Υγείας, χωρίς να προωθούμε ενεργά επενδυτικά και αποταμιευτικά προγράμματα ενιαίου ασφαλίστρου.

Έκανε μία μικρή αναδρομή στον χρόνο, ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια. “Σε αυτό το ταξίδι σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε όχι μόνο την μεγαλύτερη εταιρεία αλλά και το κορυφαίο δίκτυο πωλήσεων. Είμαστε ηγέτης στην ελληνική αγορά, βλέποντας τον τρόπο που μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο μας το πρώτο τετράμηνο. Διανύσαμε μία μεγάλη διαδρομή με ταχύτητα και σεβασμό. Περάσαμε μήνες συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους, ακούστηκαν όλες οι φωνές. Διαλέξαμε τις βέλτιστες πρακτικές για να πετύχουμε το ζητούμενο: τον κοινό βηματισμό. Είμαστε 30% παραπάνω από την περσινή χρονιά, αυτό είναι το δικό σας επίτευγμα. 

Μήπως ζούμε σε μία περίοδο που αλλάζουν οι καιροί; Η αξία του χρόνου μεγαλώνει, μαζί και η ανάγκη για να αυξήσουμε την ταχύτητα μας. Εφαρμογές έχουν αρχίσει να διεκδικούνε την καθημερινότητά μας. Άρα έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή και την επαγγελματική πραγματικότητα. Μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, IoT, machine learning. Πρέπει να φανταστούμε ένα νέο περιβάλλον εργασίας. Ο επόμενος στόχος είναι να γίνουμε η ασφαλιστική εταιρεία που θα θέσει τα standards στην εξυπηρέτηση, στην εμπειρία των πελατών, σε κάθε συναλλαγή. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα είμαστε επίκαιροι τα επόμενα 5, 10, 20 χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο”, είπε κλείνοντας.

Για τα θετικά αποτελέσματα της ΝΝ HELLAS μίλησε ο CFO Gabor Szegedi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*