Γιατί η Aon είναι “στα μαχαίρια” με την Willis Tower Watson;

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η Αon κατέθεσε αγωγή κατά της ανταγωνίστριάς της Willis Tower Watson ισχυριζόμενη ότι ο νέος οικονομικός διευθυντής της τελευταίας, Michael Burwell, ο οποίος είχε γνώση “ευαίσθητων δεδομένων” οταν εργάστηκε στο project αναδιάρθρωσής της ως στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας PwC, παρέβη την υποχρέωση εμπιστευτικότητας που είχε προς την Aon αναλαμβάνοντας το νέο του πόστο.

Τόσο ο κ. Burwell όσο και η  Willis Towers Watson απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους προσάπτει η Aon. Στην αγωγή που κατατέθηκε σε Δικαστήριο του Σικάγο, η Aon ισχυρίζεται ότι ο Burwell, πρώην εταίρος της PwC, κατείχε νευραλγικό ρόλο στην ομάδα που “έτρεξε” το σχέδιο αναδιάρθρωσης και περικοπής κόστους στην Aon που ξεκίνησε το 2017 και μέσω της θέσης του έλαβε γνώση εμπιστευτικών πληροφοριών και εμπορικών μυστικών που αφορούσαν στην εταιρεία.

Βάσει ενός όρου της συμφωνίας μεταξύ Aon και PwC που αναφέρεται στην αγωγή, “Δεν επιτρέπεται οποιοσδήποτε εταίρος ή συνεργάτης της PwC που συμμετείχε στο project να παρέχει υπηρεσίες σε ανταγωνιστή της Aon για διάστημα δυο ετών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος  Η Aon ισχυρίζεται ότι, ενώ ο Burwell εργαζόταν για λογαριασμό της άρχισε τις διαπραγματεύσεις με την ανταγωνίστρια Willis για να αναλάβει τη θέση του οικονομικού της διευθυντή, εν αγνοία της Aon.

H Willis ανακοίνωσε στις 21 Αυγούστου τον διορισμό του κ. Burwell  ως CFO,  αντικαθιστώντας τον Roger Millay που θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 2 Οκτωβρίου. Ενώ διαπραγματευόταν το νέο του πόστο, ο κ. Burwell φέρεται ότι συνέχιζε να δουλεύει πάνω στα project της Aon, να λαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρεία και να συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις με τη διοίκηση της Aon.

“Εάν το δικαστήριο δεν ακυρώσει την πρόσληψη του Burwell στην Wilis, τότε ο τελευταίος θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα εμπορικά μυστικά της Aon σε βάρος της, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην ετιαρεία”, καταλήγει η αγωγή.

Ο Michael Burwell και η Willis Tower Watson κατέθεσαν άμεσα ανταγωγή όπου υποστηριζουν πως ο Βurwell δεν καταχράστηκε τα εμπορικά μυστικά της Aon. H Willis σημείωσε ότι το στέλεχος δεσμεύθηκε εγγράφως ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ουτε θα διοχετεύσει τις εμπιστευτικές πληροφορίες της Aon σε τρίτους. “Για κάποιον ανεξήγητο ρόλο, οι διαβεβαιώσεις του κ. Burwell δεν ικανοποίησαν την Aon”, αναφέρεται χσρακτηριστικά.

Η Willis πρόσθεσε ότι ο Burwell ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος της Aon και εάν η Aon ήθελε να τον δεσμεύσει με ρήτρα μη απασχόλησης σε ανταγωνιστική εταιρεία, έπρεπε να το πράξει ενόσω ο Burwell της παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες. “Εφόσον επέλεξε να μην το κάνει τότε, δεν μπορεί να δημιουργήσει εκ των υστέρων τέτοια υποχρέωση υποθέτοντας αυθαίρετα ότι εφόσον ο κ. Burwell είναι ο νέος οικονομικός διευθυντής της WTW, τότε αναπόφευκτα θα διαρρεύσει τα εμπορικά μυστικά της Aon. H Willis ισχυρίζεται επίσης ότι οι δικηγόροι της Aon απείλησαν ότι είναι ανήθικο για τον Burwell να γίνει CFO της WTW και ίσως κινδυνεύσει να χάσει την άδειά του ως πιστοποιημένου ορκωτού ελεγκτή στο Μίτσιγκαν εάν το πράξει…Το να υπονοείται σε επιστολή προς τη νομική υπηρεσία των νέων εργοδοτών του κ. Burwell  ότι έδρασε ανήθικα χωρίς ούτε ικμάδα απόδειξης ισοδυναμεί με μια θρασεία και εξωφρενική απόπειρα παρέμβασης στην πρόσληψή του”, καταλήγει η Williw Tower Watson.

Περιττό να σημειώσουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*