O John Koudounis μιλά για την Εθνική Ασφαλιστική – Τι «βλέπει» για την ελληνική αγορά

του Βάϊου Κρόκου

Σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά διαβλέπει ο John Koudounis, διαχειριστής της Calamos Asset Management που υπό το σχήμα Calamos – Exin αποτελεί τον φερόμενο νέο μεγαλομέτοχο της Εθνικής Ασφαλιστικής (απομένει η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας)

Στο πλαίσιο του Concordia Europe Summit που έλαβε χώρα στην Αθήνα, o γνωστός Ελληνοαμερικάνος επενδυτής έφερε ως παράδειγμα την Εθνική Ασφαλιστική, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την απόκτηση διάφορων assets.

Μιλώντας για όλα τα παραπάνω και την στρατηγική της Calamos εξήγησε πως δεν παίζει ρόλο μόνο η “ελληνική κληρονομία” όσον αφορά τις εν δυνάμει επενδύσεις αλλά και η προοπτική της “αυτόνομης ανάπτυξης”. Αυτό κάνει η Calamos Investements, ως παγκόσμιος επενδυτής. Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο ίδιος έρχεται συχνά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την εξεύρεση των κατάλληλων ευκαιριών, τονίζοντας πως αρκετές εξ αυτών απορρίφθηκαν.

Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα

Συνεχίζοντας, ο John Koudounis δήλωσε αισιόδοξος καθώς τόνισε πως τα πράγματα αλλάζουν – έστω και αργά – και έτσι από την περσινή χρονιά έχουν γίνει κάποιες επενδυτικές κινήσεις όπως η συνεργασία με την οικογένεια Κανελλόπουλου.

Assets με ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να παράγουν χρήμα σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, ένα καλύτερο (πιο δυτικό) management θα αποφέρουν σημαντικό όφελος όταν η οικονομία “γυρίσει” οριστικά, κατέληξε στο μήνυμα του.

Τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως στελέχη από το σχήμα των Ελληνοαμερικάνων επενδυτών είχαν μπαράζ επαφών τις τελευταίες μέρες τόσο για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής όσο και για άλλα ενδιαφέροντα projects…

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*