Οι προτάσεις Μαζαράκη για λύση στο Ασφαλιστικό

Της Έλενας Ερμείδου
Τα προβλήματα του Ασφαλιστικού έθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτριος Μαζαράκης εν συντομία από συνέδριο που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, καταθέτοντας τις προτάσεις της ΕΑΕΕ.
Αρχικά προτείνει την δημιουργία μιας ανεξάρτητης Αρχής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εισηγείται αλλαγές, ενώ παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα εφαρμογής των τριών Πυλώνων Ασφάλισης.
Μεταξύ άλλων, ο Δ. Μαζαράκης επεσήμανε πως οι συντάξεις στο αναδιανεμητικό σύστημα είναι εκτεθειμένες, την ώρα που η αναλογία των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους επιδεινώνεται διαρκώς.
«Αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα κυριαρχεί ο φαύλος κύκλος της αύξησης φόρων και εισφορών και της μείωσης των συντάξεων. Το κράτος συνεισέφερε στο 60% του δημόσιου χρέους (220 εκατ. ευρώ) για τις συντάξεις. Όσο οι αλλαγές καθυστερούν, τόσο το κόστος θα ανεβαίνει», συμπλήρωσε.
«Να παραδεχθούμε τα λάθη που έχουν γίνει, να προσδιορίσουμε το μέγεθος του προβλήματος και να το διατυπώσουμε σωστά. Τέλος, να προσδιορίσουμε ποιο είναι το κρυφό χρέος της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*