Αllianz, logo, λογότυπο, σημαίες

H Allianz επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για νέες εξαγορές

της Ελενας Ερμείδου

Το ενδιαφέρον της Allianz για νέες εξαγορές εξέφρασε o διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης στην Ευρώπη ασφαλιστικής  Oliver Baete σε συνέντευξη του στην  καθημερινή κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung, τονίζοντας ότι το «μάτι» της Allianz είναι στραμμένο προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων ο Oliver Baete δήλωσε : «Μόνο οι μεγάλου μεγέθους  εξαγορές μπορούν να μας βοηθήσουν.  Οι εξαγορές μικρών εταιρειών δεν έχουν νόημα για εμάς».

«Θα πρέπει να εξετάσουμε : ποιος ταιριάζει σε εμάς καλύτερα, ποιος έχει καθαρό ισολογισμό και είναι προσιτός», συμπληρώνοντας ότι «οι εταιρείες των ΗΠΑ ήταν υπερβολικά ακριβές».

Ο Ο. Baete ξεκαθάρισε ότι δεν αναζητά εξαγορές εταιρειών μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά επίσης και από την Ευρώπη που εξειδικεύονται στο κλάδο περιουσίας, στις επενδύσεις και την ασφάλιση πιστώσεων.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που εμφανίζουν την Allianz να επιδεικνύει ενδιαφέρον προς Ελβετική ανταγωνίστρια εταιρεία Zurich η οποία δραστηριοποιείται και στις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε ότι η Allianz δεν υιοθέτησε ποτέ επιθετικές εξαγορές και γνωρίζει ότι επίσης ότι οι μεγάλες εξαγορές θέτουν κινδύνους κατά την διαδικασία συγχώνευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*