Η Allianz Ελλάδος συμμετείχε στο Allianz World Run

Περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι της Allianz απ’ όλο τον κόσμο, από τον Μάιο μέχρι και το τέλος Ιουλίου, έτρεξαν μια απόσταση 1.400.000 χιλιομέτρων, που ισοδυναμεί με 34 φορές τον γύρο του κόσμου. Για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι εργαζόμενοι, ο Όμιλος Allianz δώρισε ένα σημαντικό ποσό στα Παιδικά Χωριά SOS.

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 600.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων σε Παιδικά Χωριά SOS δώδεκα χωρών (Αργεντινή, Αυστρία, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Γερμανία, Ινδονησία, Ακτή του Ελεφαντοστού, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Συρία, Ταϊλάνδη). Στόχος του ομίλου είναι όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε ατομικό επίπεδο, αλλά και να προσφέρει την τεχνογνωσία της Allianz στη διαχείριση κινδύνων, προκειμένου τα Παιδικά Χωριά SOS να αποτελούν χώρους ασφάλειας για τις τοπικές κοινότητες.

Η Allianz κατέκτησε και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο συνδέθηκε με το Allianz World Run: «Η μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε από μία ομάδα σε 90 μέρες», ενώ οι φωτογραφίες του Allianz World Run απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν και για την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για τη «μεγαλύτερη κατά μήκος συλλογή φωτογραφιών» (8.470 φωτογραφίες, 1.225 μέτρα μήκος).

Σε τοπικό επίπεδο, η Allianz Ελλάδος συμμετείχε στην πρωτοβουλία με 44 δρομείς και κατέκτησε την 41η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (8.623,6 διανυθέντα χλμ.) αλλά και την 6η θέση με 176,41 χλμ. στην κατάταξη για τη μέση απόσταση ανά δρομέα. Η αθλητική ομάδα Allianz Greece Running Team, την οποία απαρτίζουν οι εργαζόμενοι της Allianz Ελλάδος, συμμετείχε σε αγώνες, τακτικές προπονήσεις και ομαδικές δράσεις ενισχύοντας έμπρακτα την παγκόσμια φιλανθρωπική ενέργεια του ομίλου.

Η συμμετοχή στη δράση του Ομίλου θα ολοκληρωθεί με την αποστολή μιας επιλεγμένης ομάδας στο Μόναχο τον Οκτώβριο, η οποία θα λάβει μέρος στο μεγάλο τελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενός εορταστικού τριήμερου event. Η ομάδα θα απαρτίζεται από 3 άτομα, τον άνδρα και τη γυναίκα που διένυσαν τα περισσότερα χιλιόμετρα, καθώς και έναν ακόμα εργαζόμενο ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία.

Εκτός από τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα, το Allianz World Run υπήρξε μια εξαιρετική ευκαιρία να εντάξουν οι άνθρωποι της Allianz την αθλητική άσκηση στην καθημερινότητά τους, να αναπτύξουν την επικοινωνία και την ομαδικότητα μεταξύ τους και πάνω απ’ όλα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*