Στα κάγκελα οι ιατρικοί επισκέπτες

Σε απόγνωση βρίσκει για μία ακόμη φορά το Πάσχα και η Πρωτομαγιά τους εργαζόμενους στον χώρο του Φαρμάκου, με άλυτα τα εργασιακά τους προβλήματα.

Το μεγαλύτερο ίσως «αγκάθι» για τον κλάδο αποτελεί η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Για τους Ιατρικούς Επισκέπτες ήδη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια και για τους Φαρμακοϋπαλλήλους 6.

«Για τη ΣΣΕ έχουμε κάνει προτάσεις στον ΣΦΕΕ μόνο με θεσμικά αιτήματα και χωρίς μισθολογικό κόστος» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ), επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να περιμένει απάντηση προκειμένου να αξιολογήσει τις προθέσεις της φαρμακοβιομηχανίας εμπράκτως.

Ένα ακόμη ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου σε σταθερή βάση είναι οι απολύσεις οι οποίες καταγράφονται κύρια στον χώρο των ιατρικών επισκεπτών, ταυτόχρονα με τη διεύρυνση των ελαστικών/ευκαιριακών μορφών εργασίας, καθώς και τις καταγγελίες των εργαζομένων για παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στα εργοστάσια.

«Τα κροκοδείλια δάκρυα ότι η κατάσταση είναι τέτοια δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς δεν πείθουν. Αυτοί που κερδοσκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια ήρθε η ώρα να ανταποδώσουν στην κοινωνία ένα μέρος της κερδοφορίας σε απασχόληση και σε θέσεις εργασίας» τονίζει η  ΠΟΙΕ.

Προεξαγγέλλει παράλληλα κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη 48ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό & το Φορολογικό Νομοσχέδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*