ΕΟΠΥΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνουν τα τεστ Η1Ν1

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ο φορέας το συγκεκριμένο κόστος για όλους τους ασθενείς, που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 35.000 ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη, έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Με ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ, μετά από εισήγηση του προεδρου Αθ. Γιαννόπουλου:
1) Εγκρίνεται η υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας, στo πλαίσιo της εργαστηριακής επιτήρησης της Γρίπης για την περίοδο 2015-2016, με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νότιας Ελλάδας, για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, αρχής γενομένης από την 1/1/2016, με Υπεύθυνο τον κο Ανδρέα Μεντή.
1α) Εγκρίνεται η καταβολή του συνολικού ποσού των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νότιας Ελλάδας, για την εργαστηριακή διάγνωση των περιστατικών Γρίπης των νοσηλευόμενων στα Νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: /virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*