Κ. Λουράντος : Οι δανειστές “οδηγούν” τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ο κυνισμός της κυβέρνησης» αναφέρει στο Virus ο Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος εξήλθε της συνάντησης εμφανώς προβληματισμένος για όσα ειπώθηκαν. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ο Γιώργος Σταθάκης αν και αναγνώρισε το δίκαιο και το σωστό της θέσης των φαρμακοποιών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές το θέμα τελείωσε.

«Αυτοί που έχουν τα λεφτά αυτοί ορίζουν το παιχνίδι» φαίνεται πως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον Κ. Λουράντο, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για Ευρωπαίους killers.
«Εμείς δεν θεωρούμε τίποτα τελειωμένο» τονίζει στο Virus ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχει σειρά επαφών εντός κι εκτός Ελλάδας για την προώθηση των θέσεων του κλάδου. Και προσθέτει: «Έχουμε σημαντικά μηνύματα συμπαράστασης από συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, διότι αν οι αμερικανικές αλυσίδες μπουν στην ελληνική αγορά, μετά από λίγο θα αλώσουν όλη την Ευρώπη», δηλώνοντας αποφασισμένος να προσφύγει στη δικαιοσύνη επικαλούμενος αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έχουν κρίνει ως παράνομες ανάλογες προσπάθειες σε άλλα κράτη.
Αντιπροσωπία του ΠΦΣ την Τετάρτη το πρωί «πετάει» για Βερολίνο όπου και υπάρχει συνάντηση στα γραφεία της ABDA (Παγγερμανικός Σύλλογος) με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τον νέο νόμο περί ιδιοκτησιακού και της αιτιολογικής έκθεσης της Βουλής. Ταυτόχρονα, έχει κανονιστεί να γίνουν επισκέψεις σε φαρμακεία της Γερμανίας, ενώ θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση. Πιθανή δε, θεωρείται και η συνάντηση με την Αυστριακή ομοσπονδία φαρμακοποιών. Η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ θα επιστρέψει την Πέμπτη αργά βράδυ.
Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο 15ο PharmaPoint, απ’ όπου και θα αναφερθεί στις εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο, ενώ τη Δευτέρα το πρωί η επόμενη στάση του ΠΦΣ θα είναι η Μαδρίτη για να συναντηθεί με τον Πανισπανικό Σύλλογο.
Επιστρέφοντας ο Κ. Λουράντος στην Ελλάδα και θα έχει μια νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για το ίδιο θέμα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αιφνιδιάσει τον κλάδο ανακοινώνοντας κάτι ερήμην της ηγεσίας του. Ωστόσο, οι επαφές με τον Γ. Σταθάκη δεν αφήνουν και μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας…

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*