Δημόσια έργα και ξενοδοχειακές μονάδες πρωταγωνιστούν στις αποζημιώσεις Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας

Υποασφαλισμένη εμφανίζεται η περιοχή της Ηπείρου γεγονός που σημαίνει ότι πολλές από τις πρόσφατες καταστροφές είναι είτε πλημμελώς ασφαλισμένες είτε ανασφάλιστες. Ωστόσο οι αποζημιώσεις που θα δοθούν φαίνεται ότι ανησυχούν τις εταιρείες καθώς θα διαμορφωθούν σε υψηλά επίπεδα. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς η διείσδυση των ασφαλιστικών εταιρειών στην συγκεκριμένη περιοχή καταγράφεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα γι΄ αυτό και οι αποζημιώσεις θα είναι λίγες αριθμητικά, όμως το συνολικό ποσό εκτιμάται ότι θα είναι τσουχτερό λόγω ορισμένων μεγάλων ζημιών, η αναγγελία των οποίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Ο “λογαριασμός» από τις καταστροφές σε Άρτα και Αιτωλοακαρνανία δε μπορεί προς το παρόν να εκτιμηθεί. Αυτό που αναφέρεται όμως είναι ότι μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων θα κατευθυνθεί στις εταιρείες που λειτουργούσαν εργοτάξια στη δυτική Ελλάδα, για την κατασκευή είτε των μεγάλων οδικών αξόνων είτε άλλων τοπικών έργων.

Όπως τονίζεται, ο όγκος της βροχής πρέπει να προκάλεσε καταστροφές σε εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εξοπλισμούς, καθώς και στα ίδια τα έργα, τα οποία ως ημιτελή που ήταν προφανώς δεν άντεξαν στις πιέσεις των τεράστιων όγκων βρόχινου νερού τους οποίους δέχθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Αποζημιώσεις πρόκειται να καταβληθούν και σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ηπείρου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε παραγωγικές ή μεταποιητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, πολλές εκ των οποίων είναι ασφαλισμένες.

Λιγότερες εκτιμάται ότι θα είναι οι επιβαρύνσεις για αποζημιώσεις σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ πολύ χαμηλά τοποθετείται ο πήχης και για τις ζημιές σε κατοικίες, καθότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια όπου έχουν εκδοθεί στην περιοχή υπολογίζεται ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένα σε αριθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*