Στα 180 εκατ. ευρώ η παραγωγή της Interamerican

Με παραγωγή στα επίπεδα των 180 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ τρίμηνο του 2014 για την Interamerican, καταγράφοντας περιορισμένες απώλειες έναντι του α΄ εξαμήνου του 2013. Ωστόσο, η εταιρεία κερδίζει μερίδια αγοράς, δεδομένου ότι η πτώση της είναι πολύ μικρότερη έναντι της πτώσης που κατέγραψε το σύνολό του ο κλάδος κατά το α΄ εξάμηνο του 2014, που ήταν 11,5%.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του IW, προσθέτοντας ότι το εξάμηνο έκλεισε με σημαντικά κέρδη για την εταιρεία, αν και χαμηλότερα του α΄ εξαμήνου του 2013, ωστόσο η διοίκησή της εκτιμά ότι η χρονιά θα κλείσει μέσα στους στόχους – ενδεχομένως υψηλότερα του 2013, διότι αναμένει συγκεκριμένες εγγραφές κατά τη διάρκεια του β΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο α΄ εξάμηνο του 2014 η Interamerican εμφάνισε στις Γενικές Ασφάλειες αύξηση του όγκου παραγωγής αλλά μικρή μείωση των εσόδων, λόγω, κυρίως, της στρατηγικής που ακολούθησε περί ανταγωνιστικότερων ασφαλίστρων, ενώ κάτι ανάλογο ίσχυσε και στον κλάδο Υγείας, όπου η εταιρεία επέμεινε στα χαμηλά ασφάλιστρα.

Σε ότι αφορά την προώθηση νέων προϊόντων, τόσο στις Γενικές Ασφάλειες, όσο και στον κλάδο Υγείας η Interamerican δεν θα αλλάξει τη στρατηγική της, που προβλέπει το λανσάρισμα βελτιώσεων στα προγράμματά της και όχι τη διάθεση καινούργιων. Πάντως, σε ότι αφορά τον κλάδο Υγείας θα διατηρήσει το διαχωρισμό των προγραμμάτων τις σε τρεις βασικές κατηγορίες, με κύρια στοιχεία διαφοροποίησης το επίπεδο παροχών και, κατά συνέπεια, την τιμολόγησή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*