ΑΣΠΙΣ: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ευθύνη του δημοσίου

Αντίστροφα μετρούν οι ζημιωθέντες από τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο Ασπίς για την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας επί προσφυγής που κατέθεσαν τέσσερις πρώην ασφαλισμένοι του ομίλου, οι οποίοι ζητούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό δημόσιο διότι θεωρούν ότι τα όσα συνέβησαν με την Ασπίς ήταν αποτέλεσμα πλημμελούς ελέγχου των αρμόδιων κρατικών εποπτικών αρχών.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί κατά τις προσεχείς ημέρες, εξέλιξη ενδιαφέρουσα όχι μόνο για τη θέση την οποία θα λάβει το ανώτατο δικαστήριο, αλλά και για το γεγονός ότι το ΣτΕ θα τοποθετηθεί λίγες μέρες πριν κλείσουν τα πέντε χρόνια από την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των ασφαλιστικών που ελέγχονταν από το όμιλο Ασπίς.

Τα λουκέτα είχαν μπει από την ΕΠΕΙΑ (τότε εποπτική αρχή) στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, και όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, την ημέρα αυτή εκπνέει και η προθεσμία υποβολής προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια σε βάρος του δημοσίου, καθότι από την επομένη τα αδικήματα παραγράφονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα κατά του δημοσίου έχουν προσφύγει ζητώντας αποζημιώσεις περίπου 10.000 ασφαλισμένοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όποια κι αν είναι, θα δεσμεύσει τα διοικητικά δικαστήρια ως προς τις αποφάσεις που θα κληθούν να εκδώσουν για ανάλογες προσφυγές πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*